Position: sygdoms > 3 >

om æggelederne ligering vending

   I en undersøgelse foretaget af familieplanlægning overslag over 684. 000 kvinder have foretaget en ægleder ligatur hvert år . Seks procent af disse kvinder vil vælge at få deres æggelederne ligations vendt inden for fem år at have deres æggeledere bundet , alle af forskellige årsager . Mens processen med at tubar ligatur er en afgørelse, der kræver en masse tanker , at valget har en æggeleder ligatur vending kan kræve endnu flere overvejelser

Betydning


Nogle kvinder vælger denne fremgangsmåde , fordi de har oplevet post-tubal ligering syndrom . Symptomerne på dette syndrom kan omfatte tab af sexlyst , menstruations problemer såsom smertefuld, kraftig eller uregelmæssig menstruation , og symptomer på tidlig overgangsalder som varmt eller koldt blinker . Et flertal af kvinderne vælger ægleder ligatur vending selv , fordi de har et ønske om at have endnu et barn . Dette ønske kan være medvirkende til at føle , som om de valgte sterilisering for tidligt , at gifte sig igen og ønsker at have et barn med deres nye ægtefælle , eller fordi de har mistet en af deres børn til en tidlig død . Den gennemsnitlige omkostning for en ægleder ligatur vending er mellem $ 6. 000 og $ 10. 000, afhængigt af lægen .

Funktion


Før en kirurg udfører en æggeleder ligatur vending , vil han vurdere dig at bestemme , hvad dine chancer for undfangelsen , kan . Han bliver nødt til at vide , hvad sædtal din partner er , skal du udføre en X-ray til at bestemme hvor meget af æggelederen er tilbage , og han vil kræve, at operative og patologi rapporter fra den kirurg , der udførte dit tubal ligering . Hvis han føler , at dine chancer for at blive gravid , er temmelig høj , vil han fortsætte med kirurgi . Tilbageførslen er afsluttet med " afbinding " enderne af rørene og tilslutte dem . Æggelederne er generelt 8 inches i længden , inden den første ægleder ligatur blev udført , så for en vending skal lykkes , rørene er nødvendigt at være 3 til 4 inches i længden , når de er genoprettet. Du kan forsøge undfangelsen efter menstruationscyklussen , der følger den procedure , og graviditet bør ske inden for 6 til 12 måneder .

Typer


Der er et par måder en tubar ligatur vending er udført. Den anvendte metode vil afhænge af den metode der anvendes til den indledende tubar ligatur , som mængden af skaderne på rørene er en faktor i den succes i proceduren. Den første måde at udføre en ægleder vending kaldes en laparotomi . Dette indebærer at gøre et snit i maven at befri de blokerede rør , og derefter genindtrådte hvad der er tilbage af røret , som ikke var beskadiget , efter at tubal ligering selv . En anden metode er mini laparotomi . Ideelt set kvinden nødt til at være inden for en 20- procent række af hendes idealvægt . Den abdominal snit vil være meget mindre end dem, der i løbet af en laparotomi , kun 6 cm , og det vil kræve et hospitalsophold på mindre end to dage. Tid til nyttiggørelse, kan variere fra et par dage op til fire uger.

Overvejelser

Inden du vælger at have en æggeleder ligatur vending , skal du først tænke på omkostningerne i forhold til dine chancer for undfangelsen . For kvinder under 30 år , er graviditeten succesraten 77 procent . For kvinder, der er i alderen mellem 35 og 39 , falder succesraten til omkring 62 procent . Og for kvinder over 40 år , falder satsen endnu lavere , til en svimlende 34 procent . Også, hvis din æggelederne ligatur involveret ætsninger ( afbrænding af enderne af rørene , når bunden og skære ) , er dine chancer for en vellykket vending er meget lavere som følge af skader på rør . I tilfælde, hvor chancerne for en vellykket æggelederne ligatur er lav , in- vitro fertilisering kan overvejes . Selvom en dyrere måde at opfatte , er det et godt valg for dem, hvis rør er ikke i god nok stand til at vende proceduren .

Advarsel

Ligesom med alle andre invasive medicinsk procedure , der er risici involveret . En af disse risici er overskydende blødning , hvis blodkarrene bliver beskadiget under tubal vending . Der er også en risiko for en negativ reaktion på den anvendte anæstesi , samt risikoen for smitte , når proceduren er færdig. Hertil kommer , er der en chance for at have en graviditet uden for livmoderen . Dette sker på grund af den skade i æggelederne , som forårsager de befrugtede æg til at forblive i røret , i stedet flytte ind i livmoderen . I dette tilfælde vil embryonet begynder at udvikle sig i røret , forårsager en udvidelse af orglet . Hvis det ikke opdages i tide , æggelederen kan briste , hvilket resulterer i død af moderen . Chancen for at udvikle en ekstrauterin graviditet efter en ægleder ligatur vending er mellem 6 og 10 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------