Position: sygdoms > 3 >

om karpaltunnel kirurgi

   Karpaltunnel operation er en procedure til at lindre symptomerne på karpaltunnelsyndrom . Syndromet kan opstå som følge af overudviklede eller hævede ledbånd i håndleddet er forbundet med repetitive aktiviteter . Sjældnere årsagen til karpaltunnelsyndrom er væskeretention , bursitis , hypothyroidisme , reumatoid arthritis eller tendinitis . Karpaltunnel kirurgi er succesfuld i 95 % af patienterne

Identifikation


Den karpaltunnel er passagen gennem ledbånd og knogler i håndleddet hvorigennem median nerven ind i hånden . Når passagen er indsnævret på grund af sygdom eller gentagne stress tværgående carpal ligament , som udgør toppen af passagen på håndfladen side af håndleddet , komprimerer den nerve . Dette vil medføre, at musklerne kontrolleres af den pågældende nerve at svække . Det er også afbryder den frækhed evne til at videregive sensoriske information , så håndfladen , fingre og tommelfinger kan brænder eller bliver følelsesløse . Hvis denne betingelse fortsætter det kaldes karpaltunnelsyndrom.

Potentielle


Når patienter først drøfte deres tilstand med deres læger karpaltunnel kirurgi er normalt ikke det første behandlingsforløb . Medicin såsom muskel relaxers kan hjælpe med at løsne den stramme muskler og ledbånd lægge pres på median nerve . Hvis stamme eller skade har forårsaget hævelse i håndleddet , der også kunne forværre symptomerne på karpaltunnelsyndrom , og en anti-inflammatorisk kan lindre presset. Smertestillende alene kan være nok til at tillade normal brug af hænderne i mindre sager . Massage terapi er effektiv for nogle patienter ved at slippe de stramme muskler og ledbånd .

Typer


Der er to måder at udføre denne operation . Åben karpaltunnel kirurgi består i at stille et snit i bunden af håndfladen ned håndleddet . Huden er tilbagetrukket at give adgang til de karpaltunnel -området . Lægen klip helt igennem tværgående carpal ligament , slippe fanget nerve . Enderne af ledbåndet er tilbage fra hinanden . Arvæv i sidste ende vil udfylde hullet som håndled heler . Huden er derefter lukket .
Den anden måde operationen kan udføres , er endoskopisk . Et lille snit er skåret i den nederste håndfladen . Hvis skærende værktøj og kameraet er vedlagt dette er den eneste indsnit behov . Hvis de redskaber er adskilt derefter en anden snit vil blive foretaget i håndleddet for kameraet . Ligesom i det åbne karpaltunnelsyndrom den tværgående carpal ledbånd er snipped helt igennem . Snittet er mindre i den endoskopiske karpaltunnel kirurgi , hvilket resulterer i kortere helbredende tid for indsnit og en meget mindre ar .

Potentielle

karpaltunnel kirurgi er en ambulant operation . Normalt kun en lokal bedøvelse gives til følelsesløs området under operationen . Sømme vil lukke snit , der vil blive placeret på håndfladen og indersiden af håndleddet og er fjernet to uger efter operationen . Mindre end 5 % af patienterne oplever komplikationer efter operationen, primært som følge af postoperative infektion eller nerveskade er medianen nerve ved et uheld hakker under operationen.

Forebyggelse /Solution

Den håndleddet er pakket med en forbinding og immobiliseret med en skinne i flere uger efter operationen . For den dominerende hånd håndleddet vil kræve et par ugers pause , før genoptræning kan påbegyndes. Det kan tage op til tre måneder for den dominerende hånd , der skal tilbage til fuld styrke . Den ikke dominerende hånd normalt kræver mindre genopretning og rehabilitering . Patienter med kirurgi på den ikke dominerende hånd kan vende tilbage til arbejde med lette efter et par dage , og kan vende tilbage til normal aktivitet niveau i to uger .

Teorier /Spekulation

Der er alternativer til karpaltunnel kirurgi for patienter der ønsker at undgå operation . Kiropraktorer behandler karpaltunnel med øvre cervikale manipulationer , med tanken om, at rygmarven knoglerne i nakken , er komprimering de nerver , der i sidste ende føre ned til hænderne , der forårsager symptomer på svaghed og smerte . Akupunktur og akupressur også kan bruges til at forsøge at lindre det stramme håndleddet ledbånd og til at lindre smerter uden medicin . En undersøgelse i Japan foreslog , at en mangel på vitamin B6 er forbundet med symptomer på karpaltunnelsyndrom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------