Position: sygdoms > 3 >

om leveren donorer

   Give gave af sundhed og liv til et familiemedlem , en ven eller endda en fremmed kan være den største gave et menneske kan give . Med de seneste fremskridt inden for kirurgisk teknologi er det nu muligt for levende organdonorer for at give en del af deres lever til patienter i desperat behov , som kan redde deres liv

Historie


Det første menneske lever transplantation fandt sted i 1963 og blev udført af Dr. Thomas Starzl . Men det var ikke før 1967 at den første " succesfulde " transplantation blev udført . Selv om det var en kortsigtet succes , denne operation har banet vejen for flere forskud hos transplanterede teknologi . I 2000 , havde mindst 275 levende leveren donor transplantationer fundet sted i USA Der er signifikant flere patienter, der venter i leveren donorer , end der er lever rådighed, så levende donorer er særligt vigtige i forbindelse med påfyldning dette behov.

Typer


Voksen -til-voksen lever donationen finder sted , når en levende voksen donor giver en højre del af hans lever til en voksen modtager . Voksen -barn donationer er også muligt , når en venstre del af leveren er givet til en ung modtager . I levende donor leveren donationer , er en del af en sund lever bortopereret fra en levende donor og transplanteres til en patient i nød. I Nekro donation , er en hel eller delvis lever taget fra en afdød organdonor og transplanteres til en patient , der har behov .

Overvejelser


For at blive en levende lever donor , skal en person gå gennem en omfattende evalueringsproces der omfatter blodtypebestemmelse , vævstypebestemmelse og at bevise, at de er i optimal medicinsk tilstand . Blodtype mellem donorer og modtagere ikke behøver at være en nøjagtig match , men behøver at være kompatible. En donor, som har sygdomme som sukkersyge , kan hepatitis eller HIV /AIDS er ikke en støtteberettiget donor .

funktioner

Med en levende donor , er normalt en del af en sund lever anvendes til at erstatte en hel leveren, der er ude af stand til at fungere . Dette stykke af sunde lever vil genskabe til 100 procent inden for seks uger og vil fungere som en komplet lever for modtageren.

Misforståelser

Selv om fremskridtene med kirurgisk teknik og teknologi har forbedret siden de første transplantationer blev udført , ikke alle levertransplantationer er helt vellykket . Faktisk andelen af patienter, der overlever et år efter en transplantation er 80 til 85 procent , og overlevelsesraten i over 15 år er kun 58 procent .

Advarsel

Leve organdonorer kan være i fare for blodpropper og problemer , der måtte opstå fra kirurgiske incisioner såsom infektioner . De normalt er indlagt i mindst en uge efter operationen , og kan have brug for en blodtransfusion . Når de forlader hospitalet kan det tage op til tre måneder at komme sig helt fra driften og tab af en del af en lever . Der er en slank chance for mere alvorlige komplikationer , selvom risikoen for liv donoren kun 1 procent eller mindre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------