Position: sygdoms > 3 >

om vasektomi procedure risici

   I 1993 var der cirka 42 millioner mænd i verden vasectomies . Imidlertid baseret på forskning udført for det meste i USA , der er bekymring , primært af et link til prostatakræft . Yderligere bekymringer om øget risiko for testikelkræft og åreforkalkning er ikke blevet påvist videnskabeligt

Betydning


vasectomy er den mest populære mandlige kirurgisk teknik til sterilisation . Hvis langtidsstudier kan finde en vis forbindelse til senere udvikling af prostatakræft , kunne dette give anledning til store betænkeligheder hos mænd overvejer operationen såvel som dem , der har haft en vasektomi . Store undersøgelser hidtil ikke vise dette link endegyldigt . En rapport om 1. 001 mænd, som udviklede prostatakræft , og en kontrolgruppe af 942 matchede emner fundet vasektomi rum statistisk lignende blandt grupperne . Forskerne bekræftede, at der ikke var nogen sammenhæng mellem prostatakræft risiko og en tidligere vasektomi . En gennemgang af den medicinske litteratur indekseret i National Library of Medicine 's PubMed database viser 161 undersøgelser om foreningen . Med undtagelse af nogle få , konkludere de fleste er der ingen risiko .

Effects


Der er andre risici og potentielle bivirkninger . I et tilfælde havde en ellers rask mand i trediverne en dyb venetrombose udvikle sig fra at være immobiliseret under operationen . Dette førte til en næsten fatal lungeemboli . Den trombose var ikke forårsaget af vasektomi selv . Nogle bivirkninger såsom et begrænset allergisk reaktion fra den anvendte anæstesi , smerter efter operationen , nogle blå mærker og mulige følelsesmæssige bekymringer er en naturlig resultat i mange tilfælde .

Typer


Andre risici eksisterer så godt. Kroniske testikelkræft smerter forekommer hos op til 15 procent af sager i henhold til en rapport . Dette kan kræve en yderligere operation , enten en epididyectomy eller en omvendt vasektomi . I nogle mænd , øge antistoffer mod sæd , men synes ikke at øge en risiko for hjertesygdomme . Vasectomies i tredje verdens lande med en højere risiko for komplikationer som følge af dårlig kirurgiske procedurer eller manglende antiseptiske forholdsregler . Nogle mænd kan have problemer i umiddelbar perioden efter proceduren med hæmatomer , infektioner og fistler .

Misforståelser

Efter en vasektomi , har mænd ikke stoppe producerer sædceller . Sperm er lavet i samme beløb som før , men uden en passage udenfor, er det ødelagt af antistoffer . Da sædceller kun udgør tre procent af ejakulere , gør mænd faktisk fortsætter med at ejakulere . Ikke alene kan udløsning fortsætte, men vasectomies har ingen effekt på hverken virilitet eller interesse i sex .

Advarsel

Selvom der er kirurgiske teknikker til at vende en vasektomi , succes er ikke en sikker ting og værre komplikationer kan sikre . Positive resultater forekomme omkring 50 procent af tiden , så alle mennesker bør overveje dette , når der træffes beslutning . Potentielle langsigtede risici kan findes , som endnu ikke blevet bekræftet som et link til autoimmune sygdomme .
Bemærk : Oplysningerne i denne artikel , bør ikke betragtes som medicinsk rådgivning . Indholdet er ikke beregnet til behandling , diagnosticere , ordinere eller helbrede nogen lidelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------