Position: sygdoms > 3 >

om voksen tonsillektomi

   En tonsillektomi er operation for at fjerne mandlerne fra bagsiden af din mund . Undertiden polypper også fjernes med mandler , afhængigt af årsagen til operationen . Beslutningen om at gennemgå en tonsillektomi er ikke at blive taget let på. Voksne har en langt langsommere opsving tid end børn . Også , menes det, at tonsiller kan spille en rolle i kroppens immunforsvar

Typer


Der findes tre hovedtyper af tonsillectomies . Ætsninger er, når mandlerne er brændt ud . En anden metode er at skære mandlerne ud med en skalpel eller wire-så loop og derefter sy op indsnit . En anden metode kaldes electrocauterization , hvor mandlerne fjernes med en skalpel , men i stedet for masker , brænder bruges til at forsegle sår . Laserkirurgi er den nyeste metode, men det er kontroversielt skyldes den tætte rum og nærhed af let beskadiget halsen .

Funktion


Der er flere grunde til, at en voksen ville have en tonsillektomi . Den første er en fødselsskade eller hvis tonsil blevet for stor for kroppen at være i stand til at ånde , søvn eller sluge nemt . En anden årsag er , at tonsiller blive inficeret tilsyneladende hele tiden og patientens krop har brug for en pause fra den konstante anfald af tonsillitis . En anden almindelig årsag er , at patienten har udviklet en peritonsilliar byld lige ved siden af mandlerne , som kan komme omkring fra svær halsbetændelse .

Overvejelser


mandler og polypper kan vokse tilbage , hvis ( og kun hvis) kirurgen formår at efterlade selv en meget lille del af tonsil eller adenoid væv i kroppen . Tonsil væv og adenoid væv består af de samme ting i huden , som kan vokse igen, hvis tilskadekomne eller fjernet . Dog er chancerne for dit mandler voksende ryg er slanke . Selv hvis nye vokse tilbage , kan de ikke genere dig og så vil du ikke nødt til at få dem fjernet .

Tidsramme

Genstartstid fra en voksen tonsillektomi er alt fra to til seks uger . Du bliver nødt til at tage mindst en hel uge ud af arbejdet efter operationen . Du vil ikke være i stand til at spise fast føde i mindst to uger, afhængig af den smerte og lægens ordrer . Selve operationen er betragtes som en hel dag procedure , men de fleste patienter er ude af hospitalet , så snart de kommer til bevidsthed . Normalt er antibiotika og smertestillende medicin ordineret .

Advarsel

Få en anden til at tage dig til og fra hospitalet til din operation eller sørge for en taxi . Du vil være så dopede op, at det vil være farligt for dig at køre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------