Position: hotel888 > 3 >

typer af aborter

   Der er fem typer af aborter , der kan afslutte et svangerskab . Lægen vil afgøre den bedste form for abort til at udføre baseret på datoen for kvindens sidste menstruation cyklus . Hvis det er stadig tidligt nok i graviditeten , kan en abort være afsluttet med brugen af en pille i stedet for den ældre , mere invasive procedurer

Historie


Det første kendte tegn af provokerede aborter , der finder sted går tilbage så tidligt som det femte århundrede . Dette er , når en metode kaldet massage aborter blev brugt . Denne metode var almindeligt praktiseret af ægypterne i 1550 f. Kr. , afbryde fostret ved hjælp af abdominal pres , urter og i nogle tilfælde , tilspidset objekter . Mellem 500 og 515 f. Kr. , blev kinesiske Royalty dokumenteres som praktiserende aborter så godt. Det er sagt i folklore, der Shenong , en kinesisk leder , ordineret kviksølv som en måde at fremkalde aborter .

Betydning


Der er nogle typer af aborter , der kan udføres med minimale mængder af ubehag til moderen , mens andre kræve , at moderen får en lokalbedøvelse , før abort er udført . Aborter kan ske , så snart moderen opdager, at hun er gravid lige igennem , indtil fosteret er fuld periode . Men , jo længere en mor venter på at få en abort , jo større hendes risiko for komplikationer og infektioner .

Typer


Det er fem metoder, der anvendes ved udførelse af en abort . Den første hedder Håndbog vakuum aspiration og kan bruges tidligt i graviditeten . Lægen indsætter en tynd slange ind i kvindens livmoder og suger fostret ud med sprøjten fastgjort ved udgangen af røret . Den anden , suge udskrabning , er den mest almindelige form for abort og kan udføres senere i graviditeten . Lægen skal strække livmoderhalsen med stænger , på grund af størrelsen af barnet , og derefter indsætter et plastikrør , der er tilsluttet en suge maskine . Når indsat , barnets krop er og suget ud i stykker . Den tredje hedder dilatation og Evakuering og betragtes som en sekund trimester abort . På dette stadium er barnet for stort til at blive brudt i stykker af kun brugen af sugestyrke . Tang stænger er indsat i den kvinde, en dag eller to , før proceduren til at strække hendes livmoderhals . Lægen vil bruge pincet til at trække fosteret ud af kvinden . En loopes kniv kaldet en curette bruges til at skrabe de resterende føtal dele ud af kvindens krop . Den fjerde metode kaldes en dilatation og udvinding, og kan gennem hele løbetiden . Denne procedure tager tre dage, og i løbet af de to første , der tang stænger bruges igen til at strække livmoderhalsen . Lægen vil derefter bruge en ultralyd til at finde barnets ben , tage dem med en pincet og trække hver en del ud med undtagelse af hovedet . Han vil derefter foretage et snit i barnets kranium , sugning af sine hjerner , som gør det lettere at trække barnet ud af kvindens krop . Endelig er der udviklingen af RUC 486 , en abortpille . Tidligt i graviditeten , er en kvinde får en pille i lægens kontor for at afbryde embryo og er sendt hjem med 2 til 3 piller , der skal indsættes vaginalt . Dette vil medføre mavekramper og bortvise foster .

Tidsramme

Manuel vakuum aspiration kan bruges op til syv uger efter sidste menstruation . Sug udskrabning kan udføres 6-14 uger efter den sidste periode . Dilatation og Evakuering bruges mellem tretten og 24 uger , og dilatation og ekstraktion foretages fra 20 uger af svangerskabet gennem hele løbetiden . Den abortpille , RU 486 , kan bruges op til det 49. dag i graviditeten .

Advarsel

En ud af 100 hundrede kvinder , der har en tidlig abort udvikle alvorlige sundhedsproblemer , mens 1 af 50 , der har en sen sigt abort udvikle disse spørgsmål. De omfatter kraftig blødning , der kræver en blodtransfusion , skader på indre organer såsom tarm og blære , sepsis , en kroppens samlede infektion , der kan være dødelig , og ardannelse i livmoderslimhinden fra brugen af rør og skarpe genstande , der kan resultere i en manglende evne til at udtænke og /eller bære en baby i fremtiden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------