Position: hotel888 > 3 >

hvad er foton kirurgi ?

   Indtil for nylig var mange hjernetumorer anses ubrugeligt . Tumorer var enten så dyb , at konventionel kirurgi helt at fjerne dem ville skade kritiske dele af hjernen , eller tumorer var så tæt filtret sammen med blodkar , at indgrebet vil sandsynligvis medføre en fatal hjerneblødning . Heldigvis har forskerne opdaget en high- tech , non- invasiv værktøj, der gør sådan risikable operationer langt mindre farligt . Foton kirurgi er en form for stereotaktisk strålebehandling-nemlig en non-invasiv behandling af netop fokuseret røntgenstråler , der anvendes til behandling af hjernetumorer .

Du skal bruge:
koldt pack
. hysterektomi litteratur .

Betydning


Photon kirurgi anvendes til behandling af både benigne og maligne hjernetumorer samt andre hjernen abnormiteter såsom arteriovenøse misdannelser ( AVMS ) , som er viklet ind blodkar, udvide og afbrød regelmæssig blodgennemstrømningen i hjernen , hvilket fører til slagtilfælde . Foton kirurgi er også brugt til at udrydde små , de resterende bits af tumorer , som kirurger kunne ikke fjerne i løbet af konventionel kirurgi .

Funktion


Foton kirurgi fungerer på samme måde som andre strålebehandlinger gør. Det rent faktisk ikke "dræber" tumor celler , men i stedet ændrer DNA i cellerne , så de ikke længere kan reproducere . Hvis cellerne ikke kan reproducere , kan svulsten ikke vokse . Efter at de bliver behandlet med foton kirurgi , de fleste tumorer skrumpe efter en og en halv til to år , mens nogle kræftsvulster kan skrumpe endnu hurtigere . Ligeledes væggene i AVMS bliver tykkere og til sidst blodtilførslen til sammenfiltrede masse er lukket

Typer


Når vi taler om stereotaktisk strålebehandling , vi normalt tænker på tre hovedtyper : . gamma kniven , den lineære accelerator ( LINAC ) , og partikelstråle ( proton ) eller cyklotron . Findes i de fleste større amerikanske byer , gamma kniv fokuserer gammastråler så nøjagtigt , at det bruges ofte til at behandle små hjernetumorer . Den partikelstråle eller cyklotron , et værktøj , som er vanskeligere at finde i USA end gamma kniven , bombarderer fornærme hjernelæsioner med protoner . Lineær accelerator maskiner , dog findes over hele verden og er i stand til at fokusere højenergi fotoner ( elektroner ) i 360- graders buer omkring en patients hoved . Denne funktion gør det til et glimrende valg til behandling af store hjernetumorer , hvoraf nogle kun kræver en enkelt behandling.

funktioner

Når en patient er prepped for foton operation, vil hun modtage bedøvende indsprøjtninger før hun er udstyret med en metal hoved ramme, der er afholdt den med fire skruer , der rent faktisk skruet ind i hendes kranium . Dette hjælper lede højenergi- foton bjælker til den nøjagtige placering af tumor . Patienten er så scannes ved hjælp af en computertomografi ( CT ) og /eller en magnetisk resonans imaging ( MRI ) til at lokalisere den nøjagtige placering af tumoren i forhold til metallet hovedet rammen . Radiologer beregne den nødvendige dosis og vinkler af stråling i behandling værelse , er hovedet rammen er knyttet til en metal hjelm , der ligner et køkken salatslynge , en skål med hundredvis af små huller i det , hvorigennem det indre stråler af fotoner vil rejse , da de Indtast tumor . Patienten kan ofte gå hjem efter behandling .

Overvejelser

Patienterne vil føle ubehag forventes fra injektioner og vil også føle et vist pres , da metalramme er skruet til kraniet . Ligesom der er ingen smerter med X-stråler , vil han ikke føle fotonerne ind i hjernen . Efter den metalramme er fjernet , kan der være nogle mindre blødning på de steder , hvor rammen var skruet til kraniet . Patienten kan også føle kvalme og /eller har en hovedpine , men kan anmode medicin for at modvirke disse symptomer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------