Position: hotel888 > 3 >

hvad er succesraten af nyretransplantationer ?

   Deres nyrer har den vigtige opgave at filtrere urinstof og andet affald fra blodet og bevare den rette balance mellem syrer og elektrolytter i kroppens væsker . Når nyrerne svigter på grund af arvelige forhold eller sygdomme , kan symptomerne omfatter svaghed , åndenød , nedsat muskelfunktion , hjerteproblemer og i sidste ende døden . De to vigtigste behandlinger for nyresvigt er dialyse og nyretransplantation . Nyretransplantationer normalt tilbyder den bedste kvalitet af livet forbedring for dem med nyresygdom .

Betydning


Nyrer er nummer et mest held transplanterede organ hele verden . Afhængigt af grundene transplantationen er nødvendig, og modtagerens alder , succes satser for nyretransplantation spænder fra 80 til 90 procent 5 år efter operationen er afsluttet . At få en transplantation kan ofte give meget højere livskvalitet for patienter med nyresvigt sammenlignet med renal dialyse , hvor patienten er hooked op til en maskine , der overtager nyrerne 'job til rengøring af blod af affald og giftstoffer .

Typer


De to hovedtyper af nyretransplantationer er (1 ) fra en afdød donor og ( 2 ) fra en levende donor . Transplantationer fra en levende donor er noget mere vellykket lang sigt, men det kan til tider være svært at finde en levende slægtning eller ven , der både er en tæt kamp i form af blodtype og antigen kompatibilitet , som er villig til at donere en nyre .

Tidsramme


Ifølge Mayo Clinic , en person, der modtager en transplantation fra en levende donor har en 90 procent chance for at være i live efter 1 år og omkring en 80 procent chance for at overleve i 5 år efter transplantationen . Succesraten for transplantationer fra afdøde donorer er noget lavere , omkring 80 procent efter 1 år ud , selv om denne forskel har været faldende i de senere år .

Overvejelser

Ikke alle, der har nyresvigt er en god kandidat til en nyre transplantation . Yngre patienter generelt klarer sig bedre end de ældre patienter , men livet kan forlænges i flere år for patienter lige så gammel som deres midt-70'erne . Derudover kan personer med ustabil hjertesygdom eller andre medicinske tilstande ikke være gode kandidater til en nyretransplantation .

Forebyggelse /Solution

En af de vigtigste farer ved nyretransplantation , er , at modtagerens krop vil afvise doneret organ . Kroppens immunsystem kan opfatte de donerede organer som fremmedlegemer , såsom bakterier , og kan angribe doneret væv . Afvisning kan betyde organ er tabt eller blot, at yderligere behandling er nødvendig . Flere trin kan tages for at mindske risikoen for en afvisning . Først , læger gøre en stor indsats for at finde donor nyrer , der er en tæt match til modtagerens , herunder blodtype og antigen type . Den mest kompatible donor vil dele en blodtype og seks antigener hos modtageren . Det bedste bud til at få en god kamp at få en donation fra en søskende eller en anden nær slægtning . For det andet , nyretransplanterede patienter tager medicin for at undertrykke immunsystemet og holde det fra at angribe fremmede væv . Men disse stoffer ofte har bivirkninger fra oppustethed og rystelser til en øget følsomhed over for kræft .

Fordele

En ung patient, der modtager et godt matchede nyre fra en levende donor kan leve med de donerede nyre for 10 til 15 år. Dem, der undergår en vellykket nyretransplantation ofte har mere energi og har brug for en mindre diæt , end dem, der er midt i nyresvigt , eller som er i dialyse . Selv med regning og risiko at tage medicin , der undertrykker immunsystemet , modtagere af donerede nyrer har generelt færre udgifter og færre komplikationer end patienter med nyresvigt, der opholder sig på dialysepatienter .

Potentielle

Ny forskning i 2005 og 2006 finansieret af immuntolerance Network viser, at knoglemarv transplantationer fra donorer af organet kan mindske eller fjerne behovet for modtageren til at tage immun-undertrykke narkotika . Behandlingen sker ved at bruge medicin til at svække patientens immunforsvar flere dage før transplantationen finder sted, og derefter infusion knoglemarv fra donor efter transplantationen er afsluttet . Modtageren bliver nødt til at tage anti-afvisning narkotika i flere uger eller måneder , men kan være i stand til at vænnes fra narkotika flere måneder efter transplantationen er afsluttet . En håndfuld af patienterne var i stand til at stoppe med at tage immun-undertrykke narkotika og opretholde en sund nyrefunktion i 2 år eller mere efter behandlingen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------