Position: hotel888 > 3 >

hvordan fedmekirurgi nedsætte risikoen for at få kræft ?

  

Fedme og kræft


Selvom der er etableret forbindelser mellem fedme og visse kræftformer , er forskerne stadig forsøger at forstå de nøjagtige mekanismer , hvorigennem fedt kan handle på kræftceller . Kendte fysiologiske processer til at forklare nogle af de måder fedme kan bidrage til kræftrisiko . Fedtvæv , eller fedt , er ikke inaktiv væv , men i stedet fungerer som en endokrin og metaboliske orgel . Det modtager signaler fra andre organer og systemer i kroppen , og frigiver fedtsyrer og peptid hormoner som svar . Øget frigivelse af fedtsyrer og nogle af disse peptid hormoner kan føre til kronisk høje niveauer af insulin og i sidste ende insulinresistens. Disse høje niveauer af insulin forårsage frigivelse af kemikalier , der stimulerer celledelingen, og medføre en reduktion i kemikalier , der bidrager til naturlig celledød . Fedtvæv er også en kilde til østrogen , som kan spille en rolle ved gynækologisk cancer .

Forskning fedmekirurgi og kræftrisiko


Selvom nogen betydelig vægttab kunne sænke en overvægtig persons risiko for kræft , de fleste mennesker vil finde det vanskeligt at opretholde den lavere vægt på lang sigt , og deres risiko for kræft , vil stige i takt med vægten er genvundet . I denne forbindelse har fedmekirurgi en markant fordel i forhold til de traditionelle vægttab metoder . Fedmekirurgi ofte udgør en permanent ændring i anatomi , hvilket gør at opretholde en lavere vægt langt mere sandsynlige. En 2008 undersøgelse fra McGill University spores næsten 7000 overvægtige mennesker , 1035 , som havde fedmekirurgi . Efter fem år blev de patienter, der fik operationen 80 procent mindre tilbøjelige til at have udviklet kræft , end dem, der ikke har operationen . Mest bemærkelsesværdig var fald i forekomsten af bryst-og tyktarmskræft , 85 og 70 procent hhv. Dette var den første undersøgelse , der specifikt fokuserede på fedmekirurgi og kræft , men sammenhængen mellem sund vægt og nedsat risiko for kræft og andre sygdomme er bestemt ikke i en tvist .

former for kræft forbundet med fedme


De følgende typer af kræft er forbundet med fedme : 1 ) fedme brystkræft-overvægtige postmenopausale kvinder har en 30 til 50 procent højere end ikke-overvægtige kvinder . Fedme er også forbundet med en lavere overlevelsesrate og en højere risiko for tilbagefald blandt dem diagnosticeret med brystkræft . 2 ) livmoderkræft , som var den første kræft at være forbundet med fedme . Overvægtige kvinder er 02:58 og en halv gange større sandsynlighed for at få livmoderkræft og kan lide af en højere dødelighed . 3 ) tyktarmskræft-fede mænd er op til dobbelt så stor risiko for at udvikle tyktarmskræft og mere tilbøjelige til at have store i stedet for små tumorer . Overvægtige kvinder er en og en halv gange større sandsynlighed for at udvikle tyktarmskræft , 4 ) nyrekræft /renalcellecarcinom , det er op til to og en halv gange større sandsynlighed for fede mennesker , 5 ) esophageal adenocarcinom er tre gange højere . Denne kræftform har også været forbundet med syre refluks , som er mere almindelig hos overvægtige mennesker

Følgende kræftformer er sandsynligvis fedmerelaterede : 1). gastrisk mavemunden kræft er op til dobbelt så høj blandt de overvægtige , 2) galdeblære kræft er også op til dobbelt så høj , 3 ) leverkræft er en og en halv til fire gange højere for dem med et body mass index over 30 år.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------