Position: hotel888 > 3 >

hvordan gør æggelederne ligering arbejde ?

  

Introduktion


Tubal ligatur er en sterilisering procedure for kvinder . I denne kirurgiske procedure er æggelederne hæftes . Æggelederne slutte æggestokkene til livmoderen . Befrugtning er mulig , når æggene forlader æggestokkene og rejser ned i æggelederne til livmoderen ( eller livmoder ), hvor undfangelse kan finder sted . Tubal ligations forebygge graviditet . Det plejede at være en permanent form for prævention , men lægerne har skabt en kirurgisk metode til at vende tubar ligations , selv om det ikke er meget vellykket . Fordi æggelederne ligatur er en større operation , en kvinde har brug for at lære alt, hvad hun kan om proceduren, bivirkninger og langsigtede virkninger .

Funktion


Tubal ligatur har to funktioner . Det forhindrer æg ind i livmoderen , hvor det kan befrugtes . Det forhindrer også sædcellerne i at trænge ind i æggelederne , hvor det kan befrugte æg . Denne operation har en meget høj effektivitet på 99,5 % i de første år . Men som årene går , kan virkningen aftage , fordi der i nogle tilfælde , æggelederne re-form , hvilket resulterer i graviditet .

Procedure


Der er flere måder at gøre en tubal ligering . I en tubar ligatur , kan æggelederne brændes , skæres eller bundet . En anden mulighed er at blokere rørene med bands , clips eller ringe . Læger har normalt en foretrukket metode . Der er andre muligheder. Operationen kan udføres under lokal eller generel anæstesi og enten som en in- patient eller ambulant procedure . Sygesikringen en kvinde har , kan diktere , hvor operationen er færdig .

Kirurgen gør små snit i maveregionen , som regel i nærheden af navlen . Lægen derefter indsætter en laparoskop . Dette er en smal slange med et kamera i den ene ende . De kirurgiske instrumenter går gennem laparoskop til bækken område, hvor rørene er ætses eller brændes , udskilles eller blokeret . En anden måde at gøre en ægleder ligatur kaldes en laparotomi , som er en større snit i maven området . Dette sker normalt med kvinder , der har bækken lidelser , der førte til ardannelse såsom bækkensmerter inflammatorisk sygdom eller endometriose . En mini-laparotomi har et snit , der er mindre end to inches i længden .

mulige risici og bivirkninger

I de fleste ægtepar , som ønsker at forhindre fremtidige graviditeter , manden får en vasektomi . Dette er en enklere procedure , der kan gøres i en læge kontor og har langt færre risici . Det er også en billigere procedure . Risikoen for en tubar ligatur er mange . Der er en øget chance for en graviditet uden for livmoderen , hvor fostret udvikler sig i æggelederne . Nærliggende organer kunne blive beskadiget af medicinske instrumenter . Nogle kvinder har en allergisk reaktion på medicin, som anvendes til anæstesi . Der er også mulighed for postoperative problemer såsom blødning eller infektion . Og der vil formentlig være nogle ubehag eller smerter efter indgrebet. Men i mange tilfælde kan en kvinde gå hjem efter et par timer . Mulige bivirkninger omfatter en ændring i libido og menstruationscyklus . Men for de fleste kvinder , udgør en æggelederne ligatur par problemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------