Position: hotel888 > 3 >

hvordan man Rehab en total knæalloplastik

   Hej , mit navn er Maria Egbert og jeg er en fysioterapeut . Jeg har rehabed tusindvis af folk i min 14 år lange karriere med total knæ udskiftninger og uddannet dem præ operativt . Jeg vil gerne videregive disse oplysninger til folk sig klar til at have en knæalloplastik , så de ved, hvad de kan forvente og have et godt resultat
en .
Efter din operation kan du være placeret i en kontinuerlig passiv bevægelse maskine ( CPM ) . Denne maskine er sat til visse parametre af vinkler og blidt og langsomt bøjninger og udglatter dit knæ . Det vil bidrage til at forhindre kontrakturer og opbygning af arvæv , holde knæet løs , bidrage til at mindske ødem ( hævelse ) og smerte . Normalt protokollen er til at bære for mindst 8 timer i en 24 timers arbejdsdag . Nogle læger ønsker at have en derhjemme , når du bliver udskrevet , andre gør ikke . Nogle docs ikke engang bruge dem .
to .
Du kan også have en ismaskine eller køleelementer også kontrollere smerten og ødem . Du vil også være på smertestillende medicin . Sørg og tage dine smerter meds når planlagt til at kontrollere dine smerter . Må ikke forsøge at være en helt og ikke tage dine smerter meds . Du vil blive helt ulykkelig , og din rehab vil være mere vanskeligt uden smerter meds i dit system . Hvis du har fysioterapi på hospitalet sørg du planlægge din sessioner efter du har taget dine smerter meds .
Din fysioterapeut kan tilbyde elektrisk stimulation , eller trancutaneous elektrisk stimulation ( TENS ) til også at bistå kontrol af smerte og ødem . Hvis de ikke tilbyder det , tyder det . Du vil ikke være i stand til at have elektrisk stimulation , hvis du har en pacemaker .

3 .
dine ben vil være ganske hævede for et par uger . Du kan bære en stram strømpe kalde en TED slange til at styre ødem . Din terapeut kan også retro-grade massage for at hjælpe flytte væsker bygget op i dit ben tilbage gennem dit kredsløbssygdomme . Din fysioterapeut ( PT ) vil også forsigtigt at flytte din knæskallen op og ned og fra side til side for at forhindre den i at blive " bundet ned " . Hvis det bliver bundet ned, så dit knæ vil ikke bøje så godt.
4 .
Din PT vil instruere dig i anti-embolisk øvelser . Det er øvelser , der forhindrer blodpropper . De er ankel pumper ( mearly flytte din fod op og ned på fodleddet ) . Quad sæt ( med dit knæ lige stramme din quad muskler ) og overflod sæt ( klemme din røv kinder ) . Er disse 10-20 gange hvert 30-60 minutter for at forebygge blodpropper og for at få dine muskler i gang igen .
5 .

Du vil sandsynligvis have PT -sessioner 2x/day og vil blive vist hvordan man kan komme ind og ud af sengen , hvordan man stå sikkert og bruge en rollator eller krykker . Du vil være i stand til at sætte fuld vægt på benet , hvis du læge cementerer knæleddet ( eller protese ) i. Hvis det ikke er en cementeret fælles , vil du kun kunne sætte lidt vægt på foden , når du går . Hvis du er fuld vægtbærende du vil bruge krykker eller en rollator i 2-3 uger og derefter videre til en stok . Hvis du er en delvis vægtbærende du vil bruge en rollator eller krykker i 4-6 uger eller indtil Deres læge fortæller dig, at du kan begynde vægtbærende som tolereres . Din PT vil også gå igennem flere øvelser for at hjælpe med at bøje knæet og glatning knæet for at undgå kontrakturer og forbedre din muskel kontrol . Målet er at have mindst 90 grader i knæet bøjes inden for 1 uge. Arvæv opbygger hurtigt efter samlede knæproteser , og du har et lille vindue af tid til at få knæet bøjes til 90 grader . Hvis du knæet er ikke bøjning til mindst 90 grader ved to uger , du måtte have til at gå tilbage til din doc for at få dit knæ manipuleret , eller det arvæv brudt . Det er MEGET vigtigt at du gør dit øvelser for at undgå denne procedure .
6 .
Efter cirka 3-4 dage din enten vil gå hjem , hvis du er i stand til selvstændigt at komme ind og ud af seng , gå på toilettet , gå med en asissitve enhed sikkert , komme ind og ud af en bil , få tøj på og op og ned af trapper , hvis du har trin i dit hjem . Hvis du ikke er i stand til at udføre disse opgaver, du kan gå til en dygtig sygepleje facilitet til at fuldføre din afvænning , indtil du er selvstændig og sikker . Normalt kan dette sidste 1-2 uger . Det kunne være længere , hvis du har komplikationer .
7 .
Der er altid en risiko for infektion med en samlet samlinger og nogle af de tegn til at søge , er steget rødme omkring knæet , øget smerte , steg varme omkring knæet , dræning fra din indsnit linje eller en forhøjet temperatur . Hvis du har en eller alle af disse symptomer ringe til din doc med det samme .

8 .
Efter en indoperation skal du blive lagt på en forebyggende dosis af antibiotika til alle kirurgiske procedure , selv for en tandrensning . Sørg og fortælle din tandlæge , at du har haft en indoperation , og de vil få dig på rette meds . Det er normalt kun 1-2 doser . Du behøver kun at gøre dette for det første år efter din indoperation .
9 .
Endelig , få dit hjem klar efter din samlede fælles . Sørg for at alle smide tæpper bliver taget op , flytte alle ledninger , som du kan snuble over . Du kan bruge en forhøjet toiletsæde eller endda skinner i dit badeværelse for at gøre det sikrere at stå af og på toilettet . Sørg for at du har masser af is i fryseren , skal du have det . Læg ikke varme på dine knæ eller lægges i blød i et badekar eller boblebad indtil din doc rydder dig. Få et brusebad bænk , hvis du ikke tror, du kan stå for hele bruseren tiden . Hold din Indsnit ren og tør ikke sætte nogen salve på det. Spis sundt , får masser af protein til væv healing og drikke masser af væske . Overveje at stoppe med at ryge, dette reducerer den helbredende tid væv . I forhold til at flyve, vil lægen give dig et kort om, at du har metal implantater i kroppen . Selvom jeg er sikker på du vil stadig blive taget til side , fordi din vil modregne de metaldetektor alarmer . Selvom du har kortet , vil de stadig tjekke dig med tryllestav .
10 .
Komplette ledproteser typisk seneste 15-20 år , hvis de er taget hånd om . Ting, der kan tilføje stress til den fælles og kan forårsage løsning af protesen over en længere periode . . . knælende på dine knæ , fuld hugsiddende (som du sandsynligvis ikke vil være i stand til at gøre ) , enhver aktivitet , der indebærer plantning af fod og snoning ( dvs. basketball ) , skiløb , løb eller spring . Aktiviteter , du kan gøre . . . cykling , svømning , generel motion . Holde dit knæ stærk som du alder vil også sikre et vellykket resultat , og et langt og lykkeligt liv i dit nye knæ .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------