Position: hotel888 > 3 >

om makulaødem rynke kirurgi

   En makulært rynke er arvæv , der har dannet på den gule plet i øjet , som er placeret i midten af øjets nethinde ( lysfølsomt væv ) . Den gule plet er kilden til den skarpe , præcise vision , der er nødvendig for at se fine detaljer og deltage i aktiviteter som læsning . Macula rynker kan bringe over sløret og forvrænget syn problemer . Macula rynker , som kan udvikle sig som mennesker alder , skyldes som regel glaslegemeløsning . I nogle tilfælde er operation nødvendig

Behandling


Behandlingen er som regel unødvendig for folk der beskæftiger sig med macular rynke . Generelt er symptomerne på sløret og forvrænget syn meget mild , og der er ingen reel grund til at tage yderligere skridt . Generelt blot individer med makulært rynke tilpasse sig til de makulært rynke da den normalt ikke påvirker dagligdagen rutiner . I visse situationer , fjerner arvæv sig fra nethinden , og makulært rynke rydder selv op .

Surgery


I sjældne tilfælde , at visionen nedbrydes så meget, at operation er nødvendig . Denne operation er kendt som en vitrectomy . Med en vitrectomy , er glasset gel i øjet taget ud for at stoppe det fra at trække på nethinden . Gelen er så erstattet med en saltopløsning ( siden glaslegeme gel er for det meste vand , vil patienten ikke mærke forskellen ) . Den arvæv der forårsager den makulært rynke er også fjernet .

Effektivitet


Macula rynke kirurgi er yderst delikat og normalt forårsager vision om at forbedre . Men den vision generelt ikke vende tilbage til helt normalt efter disse operationer . Omkring halvdelen af visionen er gemt efter macular rynke kirurgi , selv om nogle mennesker får mere udsyn tilbage og andre får mindre . Vision opsving kan tage op til tre måneder .

Risici

Den mest almindelige makulært rynke kirurgi komplikation er udvikling af grå stær . I nogle tilfælde er operation for grå stær kræves et par år efter en individuel gennemgår en vitrectomy at fjerne arvæv . Mindre almindelige komplikationer omfatter postoperative infektion og nethindeløsning .

Gentagelse

I meget sjældne tilfælde , en makulært rynke gror ud igen. Denne genvækst sker normalt som et resultat af den helbredende proces reaktivering . Når en makulært rynke gror ud igen , fremgår det, at kroppen misforstår kirurgi og opfatter det at være en skade eller nethinden irritation . Denne udløser den proces , der forårsagede macular rynke i første omgang.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------