Position: hotel888 > 3 >

karpaltunnelsyndrom kirurgi

   Hvis du kunne kigge ind håndleddet , vil du kunne se en samling af bindevæv , som ombrydes omkring mange vigtige sener og nerver . Lige over dette væv , vil du se et rum , der adskiller bindevæv fra knogler i den del af kroppen . Dette rum er kendt som karpaltunnel . I nogle tilfælde kan denne plads ender trykker ned på den nerve , der skal beskyttes under den og der kan forårsage en tilstand kendt som karpaltunnelsyndrom. For nogle patienter , er kirurgi den eneste måde at genvinde fuld udnyttelse af deres berørte hånd og håndled .

Betydning


Medianen nerve er en beskyttet ved denne bindevæv , og det spiller en vigtig rolle i flytning af . din hånd . Ikke alene hjælper med motorik , så du kan forstå objekter og skrive ord , men også er ansvarlig for den følelse af touch på din tommelfinger og alle dine fingre , undtagen Pinkie og en del af ringfingeren . Af grunde diskuteret i næste afsnit , kan presset gøre karpaltunnel -området smallere end den allerede er ( rummet starter ud med den omtrentlige diameter tommelfingeren ) . At trykket når median nerven og forårsager symptomer forbundet med dette syndrom .

Effects


I de fleste tilfælde indsnævring er et resultat af hævelse , der opstår i senerne . Fordi plads i dit håndled er så kompakt , at hævelse vil skabe pres på alt omkring senerne . Selvfølgelig har de svulmende sin egen sag . Læger er stadig forsøger at fastslå den nøjagtige årsag , men de faktorer, oftest forbundet med den betingelse omfatter gentagen brug ( såsom gribende , maskinskrivning, bl. a. ) , sundhedsmæssige betingelser ( reumatoid artrit og diabetes ) , eller strukturen i selve tunnelen ( Nogle mennesker er bare født med en mere snæver tunnel end andre ) .

Symptomer


Selv om det primære symptom på karpaltunnelsyndrom er smerter i håndleddet , op til din hånd , og ned gennem fingrene , andre symptomer er normalt til stede og også blive forværret, efterhånden som betingelse bliver mere kronisk . Patienterne har ofte snurren eller følelsesløshed i fingre , især efter at vågne op om morgenen . Gribende bliver et problem til sidst , også fordi patienterne mister styrke i deres hånd . Når betingelsen bliver svære, kan alt følelsesløshed være til stede i nogle af fingrene , men aldrig med Pinkie , som ikke kontrolleres eller tilknyttet medianen nerve .

To typer af karpaltunnelsyndrom Kirurgi

Selvom symptomerne kan være håndterbar i begyndelsen, gør de forværres og begynde at blande sig i patientens livskvalitet . Når det sker , er det tid at søge behandling . Kirurgi er normalt anvendes som sidste udvej behandling . To kirurgiske muligheder er tilgængelige-åbne frigivelse og endoskopiske . Med den tidligere metode , er en carpal ledbånd i håndleddet skåret så karpaltunnel kan være større . Dette letter presset på nerven . Med sidstnævnte er et lille kamera sat ind i området , så lægen kan finde et ledbånd , der er afskåret for at lette presset . Begge typer kirurgi er udført på en ambulant kun bruger lokalbedøvelse . I de fleste tilfælde , er nogle af symptomerne reducerede det samme, men fortsatte hånd svaghed og følelsesløshed kan være permanent.

Efter karpaltunnel Kirurgi

Når operationen er afsluttet , kan din læge tidsplan nogle fysiske terapi sessioner til at hjælpe dig begynde ved hjælp af håndleddet mod og styrke den, så du vil ikke have flere problemer nede ad vejen . Ifølge Mayo Clinic , er omkring 70 procent af folk , der går gennem kirurgi tilfreds med resultatet. De fleste af disse mennesker havde realistiske forventninger om proceduren og indså healing kan tage flere måneder . I de fleste tilfælde kan du ikke være i stand til at bruge dit håndled uden visse begrænsninger for tre til fire måneder . Selv da , kan du stadig føler nogle symptomer i forbindelse med problemet , herunder mildt ubehag og snurren i lejlighed .

Alternativer til Overvej før operationen

De fleste læger ikke er i drift for karpaltunnelsyndrom straks . Først vil de nok forsøge en kombination af andre behandlinger , herunder medicin og styrkelse øvelser . Hvis ubehag er mild , kan du bruge en skinne , der støtter dit håndled og tage anti-inflammatoriske smertestillende medicin. Da smerterne forværres , kan lægen have du tager fysioterapi sessioner for at lære hvordan man kan flytte dit håndled for at gøre det stærkere , som kan forbedre symptomerne hos nogle mennesker. Kortison indsprøjtninger direkte ind i dit håndled , kan yde midlertidig smertelindring . Skud normalt skal gentages hver 3-4 måned for at holde smerterne i skak . Hvis smerterne fortsætter med at forværres , og disse behandlinger bliver mindre effektive til at dæmpe det , vil din læge sandsynligvis foreslå bevæger sig fremad med kirurgi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------