Position: hotel888 > 3 >

udskiftning knæoperationer

   Hvis du lever med kroniske smerter i knæet eller en skade , der begrænser din mobilitet , mener knæalloplastik . Mange fremskridt i ledalloplastik er blevet gjort , og kirurgi kan hjælpe dig genvinde din selvstændighed og vende tilbage til dine hobbyer . Der er nogle ting at overveje, inden der træffes beslutning om operationen

Identifikation


I knæalloplastik , de beskadigede dele af overfladen af knoglerne i det ramte led er fjernet . Enderne af to knogler i samlingen er så genopstået for at gøre dem blødere og forberede dem til fastgørelse af den kunstige fælles . Næste , vil din kirurg erstatte den fjernede dele med plastik eller metal fælles overflader og en metal eller plastic stykke , der fungerer som din patella eller knæ knogle , så leddet kan pivot . Se billedet øverst på siden .

Fremskridt i knæalloplastik


knæalloplastik kan gøres med minimal invasiv teknik . Dybest set betyder dette, at ved indsnit i knæleddet er meget mindre end i de forløbne år . Det mindre snit betyder, at du vil helbrede hurtigere , med færre smerter og andre komplikationer . Se billedet her fra www. zimmer. com . Fremskridt i materialer og design af kunstige led giver patienter til at genvinde normal , eller tæt på det normale , bevægelse efter operation .

Recovery


Efter udskiftning knæoperationer du vil sandsynligvis forblive på hospitalet i tre til fem dage. Din fysioterapeut vil have dig til at starte stående og flytte dagen efter operationen for at hjælpe med at forhindre stivhed . I første omgang vil du brug for støtte fra parallel stænger , så en rollator og endelig en stok . I cirka seks uger, er de fleste patienter gå uden hjælp . I løbet af denne tid , undgå nogle bevægelser og aktiviteter , mens dit knæ heler . Du skal muligvis midlertidigt undgå trappen for at komme rundt lettere .

efter operation

Under og efter den fysiske terapi , deltage i en god styrketræning og strækker program til at genvinde mistede vifte af bevægelse og fleksibilitet . Din fysioterapeut vil hjælpe dig med at designe en passende program . Hold op uddannelse og strækker program resten af dit liv til at støtte din nye knæ og undgå fremtidige problemer . De fleste patienter , der opereres tilbage til en normal grad af aktivitet . Det er vigtigt, at du følger anvisningerne fra din læge og terapeut for at undgå komplikationer .

Fordele

Kirurgi kan være den eneste mulighed , hvis dine smerter og mobilitet begrænsninger er så alvorlige, at de griber ind hverdagen . I de fleste tilfælde , vil din nye fælles sidste for omkring 20 år . Dog vil din nye knæ ikke flytte det samme som en normal knæ , og det vil tage nogen tid for dig at vænne sig til det .

Risici

De risici, der er forbundet med knæoperationer omfatter infektion , knæ stivhed , blod blodpropper eller nerveskader. Med de fleste knæalloplastik operationer , kun udviklingen af disse problemer sker i omkring 2 procent af patienterne . Slagtilfælde og hjerteanfald kan også forekomme , men det er endnu mere sjælden . Hvis du er under 55 år eller er overvægtige , er du på en større risiko for at have de kunstige knæ pause på grund af overforbrug .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------