Position: hotel888 > 3 >

hvordan man kan læse en ct -scanning film

  CT eller CAT scanninger tage tværsnit udsigt over hjernen , eller andre anatomi , for at vise blødt væv og uregelmæssigheder , som kan tyde læsioner , tumorer eller andre problemer . Efter en CT-scanning er fuldført , er billederne overføres til X-ray film med udvalgte tværsnit vist sig at give læger og patienter et klarere billede af de potentielle problemer

Du skal bruge: .
CT -scanning film
Lyskilde.
Anatomi bog eller billeder .


1 .

Læg film på en lys bord eller op til et andet lys lyskilde for at se billederne med lyset , der viser kontrasten bagfra .
2 .
bekendt dig selv med de grundlæggende anatomiske strukturer, du kigger på , og skabe referencepunkter for lettere gennemgang . I en CT -scanning af hjernen , vil du se grå-tonet billeder af kraniet , hjernen og synovialis hulrum sektioner i hovedet . Du bør tydeligt se højre og venstre hjernehalvdel med en sort lag ( ledvæske ) afbøde hjernen inde i kraniet .
3 .
Kroppen og alle dens komponenter er generelt symmetrisk , så se efter områder, hvor symmetri er ændret .

4 .
Kig for store masser . Dark ( sort ) områder vil generelt henvise til væske oprustning på grund af læsioner , som følge af problemer såsom slagtilfælde eller Alzheimers sygdom .
5 .
Bright ( hvid ) masse foreslå fremmede væv eller andre implantat . Dette generelt tyder på en svulst , men der er ingen måde at afgøre, om det er godartet eller ej, ved en CT- scanning . Andre elementer, som en CT- scanning kan vise , er skruer fra kirurgiske procedurer eller andre fremmedlegemer .

gode råd og advarsler • Altid konsultere din læge om eventuelle problemer , der opstår fra læser en CT -scanning . Læger har erfaring bedst fortolke CT -scanning og evnen til at køre yderligere undersøgelser , hvis et problem viser sig. Husk , den faktiske læsning af en CT- scanning er ligetil , men lægerne kender de tusindvis af involverede varianter . Det er altid bedst at høre , at de virkelig forstår, hvad du ser .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------