Position: hotel888 > 3 >

knæalloplastik komplikationer

   Alle operationer er risiko for komplikationer , selv den simpleste procedurer . De fleste knæalloplastik kirurgi er meget vellykket , og risikoen for komplikationer indtræder, er faktisk ret sjælden. Men hvis komplikationer opstår , kan nogle være mindre problemer såsom tab af bevægelse eller mindre nerveskade , men andre kan være ganske alvorlige , såsom skader på arterier eller en lungeemboli , og det vil kræve yderligere operation og indlæggelse .

Blodpropper


Den mest almindelige komplikation ved knæalloplastik er blodpropper i blodkar i benene . Hvis blodpropper ophold i benene , er det et mindre problem . Kunne dog blodpropper blive en lungeemboli , hvis de høste og rejser gennem de fartøjer .

Infektion


Der er omkring en 0,5 procent risiko for infektion efter en knæalloplastik . De fleste operationsstuer tage ekstra forholdsregler i sterilisering af udstyr og sikre, at luften også er filtreret for at undgå bakterier i at trænge ind via incisionen. Nogle patienter er også ordineret antibiotika som en sekundær foranstaltning .

Protesekomponenterne Løsning /manglende


Over tid kan protese slidt og løsne fra leddet. Til tider kan protese faktisk undlader at fastsætte . Ny proteser teknologi har hjulpet dette problem , men de fleste knæproteser kun sidste i gennemsnit 20 år.

Sårheling

Indimellem , snittet såret har svært ved healing , især hos overvægtige patienter . Dele af huden kan dø , og kræver podning , hvis problemet ikke er behandlet.

nerveskader

Nerve skade er en mulighed med en operation . De mest almindelige nerve berørt i en knæalloplastik er n. peroneus nerven , som kontrollerer de muskler , der bringer foden opad . Hertil kommer, at nogle gange de små nerver i huden omkring knæet er skåret , som forårsager knæet føles følelsesløse , og har en prikkende fornemmelse . De fleste nerveskader løser sig selv inden for 6 til 12 måneder .

Tab af bevægelsesområde

Nogle patienter udvikler stor arvæv omkring proteser og indsnit , som bremsende hvor meget knæet kan bøjes . Streng fysioterapi kan som regel rette eventuelle arvæv ophobning .

Arteriel Skade

arterier i benet er sjældent skadet under en operation , men det er en mulig komplikation . Hvis en arterie er skåret , kan den repareres , men kun hvis den opdages i tide . Hvis ikke , kan benet skulle amputeres .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------