Position: hotel888 > 3 >

knæalloplastik procedurer

   Hvis du har haft en skade på dit knæ , eller du bor med kroniske smerter i knæet , kan du overveje knæalloplastik . Knæoperationer bør altid behandles med forsigtighed , og det er godt at få alle de oplysninger, du kan i forvejen . Der er nogle kirurgiske muligheder at vælge imellem , og det kan tage lidt tid at finde den bedste procedure til din situation

Identifikation


knæalloplastik sker i situationer , hvor der er svære smerter og invaliditet , der påvirker din livskvalitet . Den del af knæleddet , der er beskadiget fjernes og erstattes med kunstige dele .

Unicompartmental ( delvis) Knæ erstatning


Nogle gange skader på knæets brusk forekommer kun i et afsnit eller et segment i knæet . Med denne procedure , kun den del af knoglen , der er beskadiget fjernes , og det er erstattet med en metal- eller plast implantat . Se billedet her fra Medlineplus. com .

knæalloplastik


I en knæalloplastik procedure hele knæleddet er erstattet med en metal- eller plast fælles . Enderne af knoglerne på de fælles , er dukket op , og en metalplade sættes på plads . Så kunstige bolden og sokkel enheden er tilsluttet, og gør det muligt for fælles at bøje og bevæge sig . Se billedet her fra Medicinenet. com .

Overvejelser

Unicompartmental knæalloplastik anvendes hos patienter , der er ved godt helbred og er ikke fede . Typiske kandidater er yngre end 60 eller dem med stillesiddende livsstil . Total knæproteser er normalt udført hos ældre . Det er ikke altid en god mulighed for yngre patienter , da de kan slides op protesen .

Fordele

Fordelene ved en unicompartmental knæalloplastik er hurtigere helbredelse tid , færre komplikationer og flere af de naturlige fælles efterlades intakt . Dette betyder, at dine vifte af bevægelse er mindre påvirket af proceduren . Total knæledsproteser er en bedre løsning for dem med en inflammatorisk type arthritis , eller som er overvægtige .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------