Position: hotel888 > 3 >

hvad afgør om fedmekirurgi er lægeligt nødvendigt ?

  

se din læge


Hvis du er bekymret for din vægt , det første skridt er at se din praktiserende læge. Vægttabs- operation er blevet stadig mere populært som en måde at opretholde vægten og til at løse medicinske problemer , der skyldes fedme . Der er mange forskellige typer af overvægtige operationer . I nogle tilfælde er en stor del af mavesækken faktisk omgået . I andre tilfælde er maven sluttet at gøre det beløb, den kan holde meget mindre. Mange mennesker har oplevet dramatiske liv skiftende resultater fra denne operation . Men som enhver større operation, bør det ikke tages alvorligt . Fedmekirurgi bør aldrig være et alternativ til slankekure , og bør overvejes i ekstreme situationer. Derfor er der strenge retningslinjer for at afgøre, om indgrebet er lægeligt nødvendigt . Afgøre, om proceduren er lægeligt nødvendige , skal også afgøre , om forsikring vil betale for det .

Body Mass Index


En person er fastsat til at være overvægtige af deres Body Mass Index ( BMI ) . Dette antal skal sammenlignes vægt til højden . Et BMI på 25-29,9 betragtes overvægtige . Et BMI på 30 eller derover anses overvægtige . Et BMI på 35-40 betragtes svært overvægtig , mens et BMI over 40 betragtes som sygeligt overvægtige . Når en person er vurderet som en kandidat til en vægttabs-operation , deres BMI er en vigtig faktor , der tages i betragtning . Normalt vil fedmekirurgi kun overvejes, når personen har et BMI over 40 , eller en BMI på 35 eller mere med dokumentation for fedme co- morbiditet .

taljemålet


taljemålet er målt ved lægen . Dette vil bestemme mængden af abdominalt fedt for den person . Fedt, der er gemt i maven området er specielt farligt . Der overskydende mave fedt sætter patienter i en højere risiko for type 2-diabetes , dyslipidæmi , hypertension og kardiovaskulær sygdom. Hvis personen er abdominalt fedt er særlig høj , vil han komme i betragtning til en operation .

Sygdomme og lidelser forbundet med fedme

Din læge vil afgøre tilstedeværelsen af medicinske tilstande relateret til fedme . Nogle gange , kan vægttab kirurgi være en måde at forebygge eller bekæmpe disse sygdomme . Medicinske problemer forbundet med fedme , kaldes fedme co- morbiditet . Nogle af disse betingelser omfatter hjertesygdomme , diabetes , søvnapnø og forhøjet blodtryk .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------