Position: hotel888 > 3 >

hvad er celleterapi ?

   En verden af medicin fortsætter med at vokse med stormskridt . Et af de nyeste og til tider kontroversielle procedurer celleterapi . Det har i praksis været et stykke tid nu , men det er ikke uden vokseværk . Ligesom mange operationer , kan det synes radikale til folk , især når stamceller er involveret . Men den forskning , der er blevet gjort , viser , at celleterapi kan være effektiv i behandlingen af en række lidelser

Funktion


Cell terapi virker ved at indføre nye celler ind i en sygt væv med henblik på at helbrede en sygdom . En række forskellige celler kan bruges til forskellige omstændigheder .

Stamceller


Stamceller er celler, der ikke har dyrket i løbetid . Når introduceret til en væv , vil de udvikle sig til sunde celler , der matcher denne væv , således erstatte de syge celler og reparere vævet . Denne form for celleterapi er meget kontroversielt , fordi stamceller typisk høstes fra fostre .

Cell Transplant


Cell transplantationer er færdig med fuldt udvokset celler af en bestemt type . De er taget fra en donor og føjet til det væv af en patient med henblik på at starte reparationsprocessen .

Betydning

Med nok forskning og praksis i teknik , er celleterapi menes at være i stand til at helbrede en række kræft og andre sygdomme , herunder Alzheimers og en række genetiske sygdomme . Derfor er mange forskere fortsat presse på for finansiering til trods for kraftig modstand .

Arvelighed

Celleterapi fokuserer mest på arvelige sygdomme i øjeblikket . De er især nyttige for disse , og ofte anvendes i forbindelse med genterapi teknikker til at erobre mutationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------