Position: hotel888 > 3 >

hvordan man skal behandle godt med total hoftealloplastik

  Jeg er 55 år gammel og har haft en total hoftealloplastik . Den ene hofte . Og jeg overlevede-ja-på grund af min læge 's pleje og hjælp fra min kone og børn . Jeg lærte en masse i processen omkring hofte udskiftning opsving . Jeg er ikke læge , men , så læse denne artikel forståelse jeg IKKE udlevering læge-bare praktiske råd om , hvad de kan forvente

Du skal bruge: .
Tålmodighed
. Bistå værktøjer .
God slip -on sko .1 .
Så du har brug for en ny hofte . Vær ikke bange . Du kan overleve godt . Jeg vil hjælpe dig gennem hospitalsophold , de første to uger hjemme ( jeg ved ikke, om rehab ophold , eller knæalloplastik , så jeg vil ikke skrive om dem ) , og de næste par uger , så du vil vide , hvad de kan forvente . Jeg havde minimalt invasiv kirurgi , hvilket er bedre , hvis du kan gøre det på den måde .
2 .
Spørg dit forsikringsselskab , før operationen for at se , hvad postoperative pleje , de vil dække . Tjek om sygefravær fra jobbet . Tjek om distancearbejde på deltid som du gendanne .
3 .

umiddelbart efter operationen . Da jeg vågnede op på opvågningsstuen , første ting , der virkelig overraskede mig ( ingen fortalte mig ) var den store skum kile ind mellem mine ben ! Dette stabiliserer dig, så du ikke flytte dine ben . Sikke en underlig følelse . Ingen fortalte mig det var på vej-du bruger det til den første dag eller to , så vær parat til det . Også , når din familie og venner orlov, og du er alene tilbage på hospitalet værelse, med skum og masker og den smerte medicin og kateter , vil du sige til dig selv " Hvad har jeg gjort mig selv ? " Men husk , vil det være det værd-ikke mere hoftesmerter
4 ! .
sygehusopholdet . Ja , det er rigtigt-de får dig op temmelig hurtigt ! For mig var det den næste dag ( jeg var ude for kirurgi og i stuen midt på eftermiddagen ) . Jeg regnede jeg ville bruge krykker , men de gav mig en rollator ! Det var bedre ( ingen under-armen smerter og sved ) . De gik mig på gangene og over til et sæt af trin-og jeg sagde " du kidding ?!?!?" Men de fik mig på trappen ! Her er reglen-den gode ben går op først , så hofte udskiftet ben, når du går op ad trappen . Vej ned, hip-udskiftet ben går først . Jeg kunne ikke tro det , men det virkelig ikke ondt
TIP TIL På sygehuset-. vil du få lov til at gå på egen hånd med rollator-ikke overdrive det !
TIP-ikke ligger i sengen-sidder i stolen
TIP-. de første par gange du går på toilettet , opfordrer til en aide . Det vil gøre du føler dig bedre at have nogen i nærheden
TIP-. de vil give dig en omfattende værktøj ( * min datter kaldte det Mr. Gadget ) , et ben løfter (vær forsigtig med at bruge det ) til flytte hip-udskiftet ben op til sengen ) , og en enhed til hjælpe med at sætte sokker på-disse er alle store og hjælpe en masse .
5 .
arret. Minimalt invasiv kirurgi er virkelig en misvisende . Den ene eller anden måde vil du blive skåret til flere inches i nærheden af hoften . Min læge sagde " Oh , to eller tre inches , "men når jeg så arret , wow-prøv fem eller seks inches lang ! Men det gjorde ikke ondt !

6 .
Going Home . Et par tips . Dette er naturligvis , hvis du går hjem i stedet for til en rehabilitering sted . Jeg gik hjem , heldigvis .
biltur HOME . Du vil have fået at vide, ikke bøje fremad , så din krop ikke udgør mindre end en 90 graders vinkel . I bilen , læne sig tilbage bagud sædet , at du vil sidde i.
hjemkomsten . Vis alle, hvor godt du er ved at gå på trapper , når du kommer hjem . Når du sidder ved køkkenbordet eller spisebordet , satte en pude på stolen . Aldrig når ned for at få noget-så brug Mr. Gadget reacher .
brusebad . Du vil absolut gerne brusebad , men hvis du ikke har en walk -in brusebad , kan det være et problem . Vores brusebad er i et badekar og jeg kunne ikke træde ind i det . Jeg sad på kanten med min kone der holder mig , og jeg satte den gode ben ned i badekarret . Det var ikke det letteste , men det virkede . Tal med terapeuter om, hvordan du gør dette
badeværelse-. have en hævet sæde i hjemmet til toilettet
7
de første to uger . . Har de øvelser, du vil have fået . Jeg havde en fysioterapeut kom ind i mit hjem tre gange om ugen for to- tre uger . Jeg har virkelig øvelserne og du bør også . Også bede terapeuten til at massere benet , der havde operation-det vil føles fantastisk !
gå. Min læge også opfordrede mig til at gå , øget afstand og tid gradvist . Det hjalp meget . Det tog mig omkring to uger før jeg skiftet fra at bruge rollatoren til at bruge en stok . Det var meget nemmere . Har et par gode slip -on sko at gå i.
sove. Du bliver nødt til at sove på ryggen . Hvis det er normen for dig , er det let . Hvis ikke , ligesom mig , var dette meget hårdt. Men , kan du gøre det .
brusebad . Hold på noget under bruseren ! Og for de første par uger , har din ægtefælle /partner klar til at hjælpe dig trin ind og ud af bruseren .
8 .
de næste fire uger . Gradvist vil du føle dig meget bedre . Gå en masse var hvad min læge ordineret i stedet for at gå til fysioterapi . Jeg fik at vide mit kvarter igen . Hvis nogen spørger dig, hvad for at få dig , så bed dem om at købe dig en skridttæller . Jeg købte mig en fra Amazon. com . På den måde kunne jeg se, hvor langt jeg havde gået hver dag .
TELECOMUTE HVIS DU ARBEJDE . Jeg startede på deltid distancearbejde for arbejde ca 2 uger efter min operation . At medvirket til at holde mig rask .
KØRSEL . De kan i første omgang fortælle dig, at du kan køre i to uger , men så skiftede de og fortalte mig vente-det var seks uger uden at køre . Det var virkelig underligt . Tal med din læge . Ikke køre , før du får at vide , du kan.
9 .
FLYING . Omkring seks uger efter ved operation jeg var nødt til at flyve til at deltage i en familiebegivenhed . Det var virkelig underligt . Efterlad dig selv mere tid til at gå gennem sikkerhedskontrollen , og når du nærmer dig fortælle TSA vagter du har en hofte . Du vil udløse alarmen , og de vil stav dig og se dig over fra sålerne på dine fødder til toppen af dit hoved . De er bare gør deres arbejde-være venlig til dem, og de vil være for dig
10
ud opsving . . Du vil gå uden smerter , bøje uden smerter , cykel , svømme , løbe . Det er det hele værd !

gode råd og advarsler


 • Følg lægens ordrer . Jeg er ikke læge-denne artikel er kun mine observationer . Men det kan hjælpe dig eller en elsket en .
 • Spørg dit forsikringsselskab for at se, hvad de vil dække for rehabilitering .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------