Position: hotel888 > 3 >

Hvad sker der under en hysterektomi operation ?

  

Hvad er en Hysterektomi ?


En hysterektomi er en kirurgisk procedure, hvor en kvindes livmoder og sommetider hendes æggeledere og æggestokke er fjernet . Denne store operation anvendes til at behandle en række medicinske tilstande , såsom bækkensmerter og fibrose , og for at fjerne potentielt cancervævet . Efter en hysterektomi , er en kvinde ikke er i stand til at føde børn , så proceduren normalt er forbeholdt svære omstændigheder .

den kirurgiske procedure


En hysterektomi udføres under generel anæstesi , så kvinden ikke vil blive bevidst , da kirurgi , der foregår . Før indgrebet, er hendes blære normalt drænet med et kateter , og underliv og vagina renses . De fleste hysterektomier er abdominale hysterektomier , som har adgang til livmoderen ved at skære gennem vævet i den nederste del af maven . Hysterektomier kan også være vaginal , hvilket betyder, at livmoderen er fjernet gennem skeden , snarere end et snit i maven . I henhold til enten procedure vil kirurgen nøje kappe livmoderen , og muligvis æggeledere , æggestokke og den øverste del af skeden fra det omgivende væv og fjerne det fra kroppen . Hvis hysterektomi blev udført gennem underlivet , vil sting eller klammer skal anvendes til at forsegle incisionen .

Recovery


Når hysterektomi er færdig , vil en patient fortsat opsving i flere timer og kan gives medicin for smerter . Normalt vil en patient ophold på hospitalet en dag eller to efter operationen . Selv efter incisionen er fuldt helet , vil en synlig ar forblive i abdominale hysterektomier . Det kan tage flere måneder at komme sig efter operationen fysisk og endnu længere tid at komme sig følelsesmæssigt. Nogle kvinder lider af depressioner og humørsvingninger som et resultat af en hysterektomi , delvis på grund af de fysiologiske virkninger af at miste fertiliteten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------