Position: hotel888 > 3 >

hvordan er en prostata biopsi gjort ?

  

Pre-kirurgisk


Inden selve operationsdagen , vil blodprøver blive taget for at bestemme patientens PSA ( prostata-specifikt antigen )-niveauer og at sørge for der er ingen andre sygdomme til stede . Når patienten er blevet lægeligt godkendt til operation , kan lægen ordinere præ-kirurgiske antibiotika for at mindske risikoen for infektion efter indgrebet . Visse lægemidler ( såsom aspirin og ibuprofen ) kan være nødvendigt at blive stoppet , så længe to uger før operation , fordi de kan fremme overskydende blødning . Lige før proceduren en lavement kan også bestilles , især hvis en transrektal biopsi sker .

Anæstesi


Den bedøvelse , der skal anvendes , vil blive diskuteret forud for operationen. Det kan afhænge af , hvilken type procedure der vil blive anvendt . Generel anæstesi er sjældent bruges til prostatakræft biopsier . Lokalbedøvelse gives normalt til følelsesløs det område af prostata , hvor vævet biopsien vil blive taget . Patienterne er også ofte givet beroligende midler til en beroligende effekt . Når bedøvelsen har fået det kan forårsage træthed i 24 timer, så kørsel og andre aktiviteter kan være nødvendigt at undgå .

Procedure


Der er en række måder, som en prostatakræft biopsi kan udføres . Hvoraf den ene er valgt , kan afhænge af den konkrete placering af det pågældende område og lægens ekspertise . Den procedure Valget vil blive drøftet forud for operationen.

Der er tre mest benyttede procedurer, der anvendes til at diagnosticere prostatacancer . En transrektal biopsi bruger ultralyd til at indsamle den vævsprøve i endetarmen gennem anus . Den transurethal biopsi bruger en cystoskop at komme ind i urinrøret , og lad lægen får direkte til prostata . Og transperineal biopsi kræver et snit i mellemkødet til at indsamle prøverne .

Test

I løbet af prostatakræft biopsi , er udtaget fra i og omkring prostata . Der kan være en halv snes prøver taget fra områder i og omkring prostata . Hvis en tumor er til stede , vil bestemte celler udtages fra den tumor . Vævet er undersøgt af en patolog til at bestemme , om der er kræftceller . Hvis prøven er ondartet ( kræft ) , er det iscenesat baseret på hvor langt kræft har spredt sig uden for det oprindelige væv område i prostata , hvis overhovedet . Iscenesættelse i prostata cancer er ofte baseret på en " Gleason score " , som er karakteriseret ved mønstret af kræftcellerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------