Position: hotel888 > 3 >

hvordan kroppen fungerer uden galdeblære

  

Funktion af Galdeblære


formet som en pæreformet sæk , galdeblæren ligger under leveren . Denne lille orgel gemmer et stof kaldet galden , der er produceret i leveren. En mave væske , galde neutraliserer syrer og binder fedt i delvist fordøjet mad . Som en ventil i galdegang åbnes , galde flyder ind i cystisk kanalen fra galdeblæren . Det flyder sammen med fælles galdegang og derefter i den del af tyndtarmen kendt som duodenum .

Galdesten


Hvis kolesterolniveauet er høje nok , kan kolesterol krystallisere , danner galdesten . Selv om galdeblæren sten i sig selv ikke kan forårsage smerte, når de lodge i cystisk ventilationskanal eller galdegang , de kan blive betændte og smertefulde . Symptomer på galdesten omfatter smerte , der kommer fra det øverste højre del af maven , som kan sprede op til højre øvre del af ryggen og skulderbladene . Smerter kommer og går lige fra milde til uudholdelige , ofte voksende værre efter at have spist . Galdesten bekræftes ved at have en ultralydsscanning foretages på maven området .

Galdeblære Fjernelse


Ofte operation er nødvendig for at fjerne galdeblæren , når galdesten forårsage ekstrem ubehag . Loretta Lanphier , en læge og klinisk diætist bemærker , at omkring 750. 000 gallbladders kirurgisk fjernes i USA hvert år . En kolecystektomi er betegnelsen for den kirurgiske procedure at fjerne galdeblæren . Normalt kirurgi sker ved laparoskopi i modsætning til åben kirurgi .

funktion uden en Galdeblære

Fordi en cholescystectomy ikke ændre, hvordan dit fordøjelsessystem styrer fedtstofskiftet , fjerner din galdeblære ikke have en stor effekt på din krop . Før din galdeblæren er fjernet , galde produceret af leveren er udgivet i små mængder, når fedtet er forbrugt . Men når du ikke har din galdeblæren til opbevaring , er galde løbende frigives i tyndtarmen . Det er her i tyndtarmen , hvor de fleste af fordøjelsen sker . Med andre ord , galdeblæren fordi der ikke er et afgørende organ , fjerner det ikke forårsager store ændringer , selvom du behøver at skære ned på fedt indtagelsen .

Hvordan kroppen håndterer Fat

Når du har en cholescystectomy , din krop er ikke i stand til at håndtere store mængder af fedt , fordi dit fordøjelsessystem har mistet sin galde lagertank . Dog kan små mængder af fedt blive accepteret , afhænger af din lever evne til at træffe galde . Fordi lipider kun kan behandles med galde , vil fedt cirkulere i hele kroppen for det meste uændret .

leve uden en Galdeblære

Inkluder højt fiberindhold , lavt fedtindhold og økologiske fødevarer i din kost . Spis ikke raffinerede kulhydrater , samt hydrogenerede olier . Begræns kød og mejeriprodukter , mens fjerne hvidt mel og hvidt sukker . Fordi din lever er kroppens vigtigste filter , det er godt at gøre en lever-flush hver fjerde måned for at hindre udviklingslandene lever sten , hvilket kan føre til en træg lever .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------