Position: hotel888 > 3 >

bivirkninger ved operation for en forstørret prostata

   Englarged prostata , eller godartet prostatahyperplasi ( BPH ) , påvirker enhver mand forskelligt . Medicin og mindre invasive procedurer er almindeligt anvendt til behandling af BPH , men i mere alvorlige tilfælde vil lægerne stadig udføre kirurgi . Transuretral resektion af prostata ( TURP ) er ofte brugt til behandling af moderat til svær forstørret prostata . På et tidspunkt var det en af de mest almindelige operationer på mænd over 65 år , men det er ved at blive udfaset på grund af laser prostatektomi . Begge teknikker har nogle bivirkninger , dog .

Laserkirurgi


Der er færre og mindre alvorlige bivirkninger med laser kirurgi end TURP eller transuretral resektion af prostata . Forvent nogle smertefuld vandladning i flere dage til flere uger efter operationen , selv om . Der kan også være retrograd ejakulation .

tilbagevende spørgsmål


Laser kirurgi vil reducere symptomer på forstørret prostata , men med tiden , kan symptomerne vende tilbage , og det kan være nødvendigt at gennemgå behandling igen .

TURP


En almindelig bivirkning af TURP er voldsom blødning . Dette er sjældne, fordi moderne kirurgiske teknikker , men stadig værd at vide . Du kan også beskæftige sig med en hyppig trang til at tisse i restitutionsperioden.

TURP Syndrom

Du kan opleve TURP syndrom , hvis din blodbanen absorberer for meget af vanding opløsning , der anvendes under operationen. Dette medfører meget lave koncentrationer af natrium i blodet .

Andre bivirkninger

Nogle forlænget bivirkninger af TURP omfatter smertefuld vandladning , sæd indtaste din blære , problemer med at få en erektion , urinvejsinfektioner , blod i urinen og blærehalsen indsnævring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------