Position: sygdoms > 3 >

psykologiske virkninger af kosmetisk kirurgi

   Kosmetisk kirurgi er beregnet til at ændre en patients fysiske udseende , såsom omformning en næse eller at komme af med rynker . Selv om kosmetisk kirurgi er en fysisk procedure , kan det potentielt have mange psykologiske virkninger , gode og dårlige

Du skal bruge: .
kraftige handsker

Body Image


Et positivt psykologiske effekt af kosmetisk kirurgi kan forbedres kropsopfattelse og selvværd . Ifølge en undersøgelse offentliggjort af American Psychological Association ( APA ) , 87 procent af kosmetisk kirurgi patienter rapporterer føle sig mere tilfredse med deres udseende .

Quality of Life


Dermatologi Online Tidende , at kosmetisk kirurgi positiv kan påvirke livskvaliteten . For eksempel udføres kosmetisk kirurgi for at forbedre ansigts deformiteter kan gavne en patientens sociale , psykiske og følelsesmæssige trivsel .

Justering


Justering efter kosmetisk kirurgi kan undertiden være psykologisk svært . Ifølge APA , kan nogle patienter kæmper med kritik fra venner og familie , såvel som vanskeligheder at tilpasse sig nyfundne interesse .

Depression

Patienter, som havde urealistiske forventninger til kosmetisk kirurgi er mere tilbøjelige til at lide af depression bagefter . APA , at patienter med urealistiske forventninger kan få gentaget kosmetiske procedurer for at opnå en ideel look , kun for at blive løbende skuffet over resultaterne.

Body dysmorphic Disorder

Kosmetisk kirurgi kan være farlige for dem, der lider af kroppen dysmorphic uorden ( BDD ) , en mental tilstand, hvor en person er så besat med en opfattelse af fysiske skavanker , at det krænker hans liv . Ifølge APA , kan folk med BDD blive besat med kosmetisk kirurgi og fortsæt få procedurer i et forsøg på at fastsætte , hvad de føler er deformiteter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------