Position: sygdoms > 3 >

LASIK øje kirurgi fakta

   LASIK øje kirurgi er en ambulant procedure udført af øjenlæger på et hospital eller klinisk indstilling for at forbedre eller korrigere langsynethed , nærsynethed eller bygningsfejl . LASIK øjenkirurgi indebærer at ændre formen på hornhinden , effektivt at forbedre øjets evne til at fokusere . I mange mennesker , reducerer LASIK operation eller fjerner behovet for at bære briller eller kontakter

Historie


Lasers blev først afprøvet og anvendes til synskorrektion i begyndelsen af 1980'erne , men det var først 1991, at laser in situ keratomileusis , eller LASIK , fik sin debut . I 1995 den amerikanske godkendte kliniske forsøg for LASIK operation . Forsøgene blev udført i løbet af de næste par år , indtil Food and Drug Administration godkendt LASIK operation for offentlig brug i 1998 . I 2004 mere end en million LASIK operationer blev udført hvert år i USA

skattebegunstigede for LASIK øjenoperation


LASIK operation er brugt til at korrigere nærsynethed , langsynethed og bygningsfejl . En ny procedure , LASIK monovision , hjælper med aldersbetingede vision problemer såsom presbyopi . Personer med kronisk tørre øjne eller meget tynde hornhinder kan ikke være gode kandidater til LASIK øjenoperation . Øjenlæger foretrækker at gøre LASIK operation på mennesker, der er 21 eller ældre , fordi vision hos yngre mennesker ikke fuldt ud har stabiliseret . Visse betingelser , såsom diabetes , herpes og glaukom kan også øge LASIK risici eller forhindre, at folk er berettiget til operation .

Proceduren


Det tager mellem 30 minutter til en time at gennemføre , og patienten er vågen under hele kirurgi . Før indgrebet , er dråber placeret i øjnene følelsesløs området . To redskaber er placeret over øjnene , en til at holde øjenlågene åbne og den anden til sugning hornhinden . En laser er derefter brugt til at skære en flap af væv væk fra øjet , udsætte hornhinden for at omforme . Når de cornea justeringer er færdig , er flappen af væv udskiftes, og lov til at vedhæfte naturligt .

Efter Care

Som LASIK operation er en ambulant procedure , patienter er i stand til at vende hjem samme dag . Visionen vil blive forringet , så patienterne skal nogen til at køre dem hjem fra operation . For at forebygge infektion og udstationering af hornhindeflap , bør den enkelte undgå at gnide øjnene , iført kontakter eller bruge kosmetik , indtil øjenlægen godkender disse ting på en opfølgende besøg . Sløret syn er fælles for flere dage efter operationen .

Resultater

Final vision resultater kan ikke være komplet i flere måneder efter operationen . Ifølge den amerikanske Academy of Oftalmologi , 90 procent af personer, der modtager LASIK øje kirurgi vil have mellem 20/20 og 20/40 vision når deres øjne stabilisere sig.

Risici

Som med enhver operation , der er risici forbundet med en LASIK procedure . Infektion eller afkobling af hornhindeflap kan forebygges ved at følge øjenlæge anvisninger for efterbehandling , og begge bivirkninger er let behandles . Mere sjældne komplikationer omfatter vision problemer såsom glares , blinde pletter , undercorrection , overcorrection og lysfølsomhed . Mange komplikationer korrekte over tid , men yderligere kirurgi kan være nødvendig for at rette op på nogle problemer med synet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------