Position: sygdoms > 3 >

definition af Whipple procedure

   Den Whipple procedure er også kendt som en pancreatoduodenectomy . Denne operation er mest almindeligt udførte at behandle kræft i bugspytkirtlen . Bugspytkirtlen er et organ , der udskiller enzymer , der hjælper støtte i fordøjelsen og producerer også kroppens insulin

Historie


Den Whipple procedure er opkaldt efter en amerikansk kirurg , der perfektionerede pancreatoduodenectomy procedure . Dr. Allen OLDFATHER Whipple forfinet sin teknik og version af kirurgi i 1935 .

Procedure


Denne større kirurgiske operation indebærer at fjerne hovedet af bugspytkirtlen , flertallet af den øverste ende af tyndtarmen og til tider , en del af maven . Galdeblæren er også fjernet på samme tid . Efter fjernelse af organer , er i fordøjelseskanalen rekonstruerede .

Komplikationer


De mest almindelige postoperative komplikationer af en Whipple procedure er forsinket mave tømning og bugspytkirtlen fistler ( unormale tilslutning af bugspytkirtlen til andre abdominale organer ) .

Recovery

Typisk efter Whipple procedure , vil patienten tilbringe en til to uger på hospitalet . Recovery kan være langsom og smertefuld . Kun små mængder mad bliver spist på et tidspunkt .

Resultater

Undersøgelser har vist, at der har Whipple operation på et hospital , hvor mange er udført hvert år øger overlevelsesraten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------