Position: sygdoms > 3 >

definitioner af kirurgiske instrumenter

   Mange kirurgiske instrumenter er lavet af rustfrit stål . Nedenstående liste er et lille udsnit af de anvendte instrumenter under operationen . Når du bruger disse og de forskellige andre instrumenter under operationen skal der være nogen i lokalet , der holder op med hvert enkelt instrument for at sikre, at ingen er tilbage inde i patienten . Hvis dette skulle ske alvorlige komplikationer kan opstå , inklusive dødsfald

Dissectors


En skalpel er en skarp dissector , der bruges til at skære muskler og hud under operationen. Curettes er sløve dissectors , der bruges til at skrabe snavs og væv i løbet af en biopsi .

Probing Instrument


En anal probe bruges til at finde og identificere parasitter , fordøjelsesproblemer eller organskade .

Retraktorer


Senn retraktorer anvendes oftest i hånd eller fod kirurgi . De er dobbelt sluttede ; den ene ende er L-formet og den anden ende har tre bøjet grene .

Gribe og Holding Instruments

Spændebånd bruges til at holde eller sikre ting til at holde dem fra at flytte eller adskillelse . Tang er hængslet instrumenter, der bruges til at opbevare genstande, der fingre kan være for stor til at forstå .

Suge

Suge udstyr anvendes til at fjerne blod og andre væsker fra den kirurgiske område . Dette hjælper lægerne se, hvad de laver under operationen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------