Position: sygdoms > 3 >

hvad er definitionen af fedmekirurgi ?

   Fedme sætter en individuel med risiko for mange betingelser , hvoraf nogle kan være livstruende . Disse betingelser omfatter forhøjet blodtryk , diabetes , ledsmerter og forringelse , slagtilfælde og hjerteanfald . Mange mennesker er i stand til at tabe sig ved hjælp af god kost og motion , men nogle mennesker har svært ved at tabe , selv når de spiser rigtigt og er fysisk aktive . Nogle af disse mennesker kan overveje en af de mange forskellige former for fedmekirurgi til at behandle deres fedme

Definition


fedmekirurgi kan defineres som en operation , der ændrer mave- tarmkanalen med det formål at faldende kalorieforbrug og derfor faldende vægt . Der er flere forskellige typer af fedmekirurgi , herunder malabsorptive , restriktive og blandet . I malabsorptive fedmekirurgi , er den primære resultat, manglende evne til at absorbere så mange kalorier , vitaminer og mineraler . Restriktive fedmekirurgi opnår vægttab ved at begrænse den fysiske størrelse af maven , og dermed begrænse antallet af forbrugte kalorier . Blandede bariatric kirurgi er en kombination af malabsorptive og restriktive overvægtige kirurgi .

Biliopancreatic viderestilling


Biliopancreatic omlægning er en sjælden form for malabsorptive fedmekirurgi . I denne procedure , er en del af maven resekterede , som skaber en mave , der er mindre . Denne mindre mave posen er så forbundet til tyndtarmen .

Restriktive Kirurgiske indgreb


De to hovedtyper af restriktive fedmekirurgi gennemføres, er lodret stribede gastroplasty ( alias mave hæftning ) og justerbar gastrisk bånd ( aka skødet band ) . I lodret stribede gastroplasty , er maven hæftet til at skabe en prestomach pose , der er mindre . Justerbar gastrisk band kirurgi er ligesom maven hæftning , men et band der anvendes i stedet for hæfteklammer . Fordelen ved bandet over kramperne er , at bandet kan gøres større eller mindre baseret på den enkeltes behov .

Blandet Kirurgiske indgreb

De to hovedtyper af blandede fedmekirurgi er gastric bypass og ærme gastrektomi med duodenal switch . I gastrisk bypass , er hæftning i maven gjort , og tarmen er omdirigeret til den mindre pose , der er oprettet. I USA , er dette den mest populære form for fedmekirurgi . Ærme gastrektomi ligner biliopancreatic ulovlig --- størrelsen af maven er faldet , er maven adskilt fra duodenum og mavesækken er derefter påsættes igen omkring 3 meter fra tyktarmen.

Overvejelser

fedmekirurgi er en alvorlig procedure trods sin ensartethed . Komplikationer, som f. eks oppustethed , infektioner , utætheder ved det sted, indsnit og diarré , ofte forekommer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------