Position: sygdoms > 3 >

prisen for en tandkrone

   Tandkroner kan koste flere hundrede dollars og er ofte dækket af en forsikring op til et vist beløb . Omkostningerne forbundet med tandkroner påvirkes af, hvor mange tænder har brug for kronen , og hvilket materiale der anvendes i kroner . Hvis en omfattende kroningen er nødvendig, kan en patient nødt til at betale for en betydelig del af proceduren

Definition


Tandkroner er små hvide hætter cementeret på plads i løbet af en tand . De kan være midlertidig eller permanent og ofte til blande ind i emaljen. Kroner bruges til at forbedre udseendet af en tand , øge sin styrke eller genoprette sin form og størrelse . De kan bruges til en række forskellige årsager , såsom at dække en tand bro , en alvorlig misfarvning tand , en tand med en stor fyldning , hvor der ikke er meget af den faktiske tand venstre , et tandimplantat , at holde sammen en krakket tand , eller for at beskytte en svækket tand , beskadiget af forfald .

typer af kroner


Der er alle-harpiks , all- porcelæn, all- metal og porcelæn smeltet med metal kroner . Hver har deres egen ulemper . For eksempel gør alt metal kroner , fremstillet af guldlegering , blandt andre metaller , ikke bære meget på den tilstødende tænder og kan modstå bide og tygge . På grund af sin metalliske udseende , men ser det ikke naturligt , og kan være bedst for kindtænder i ryggen i munden . All- harpiks kroner , selv om relativt billige , let i stykker eller slides ned . All- porcelæn , eller alle-keramiske kroner , er naturlige i udseende , men også slidt nemt

særlige omkostninger


De faktiske omkostninger ved en tandkronen kan variere fra $ 500-. 900 $ eller højere . Som nævnt af forfattere på WebMD , kan omkostningerne af kronen blive delvist dækket af en forsikring .

Overvejelser

Følsomhed for varme og kulde kan opleves lige efter at få kronen . Du skal muligvis bruge en tandpasta til følsomme tænder som følge heraf. Kroner, lavet af porcelæn er tilbøjelige til at skår . Hvis skår er omfattende , kan kronen skal udskiftes . Også kroner kan blive løst og /eller i sidste ende falde af. Selvom det er sjældent , kan du have en allergisk reaktion på metal eller porcelaenskaraffel anvendes i kroner . Porcelæn brændt på metal kroner kan have en mørk streg på toppen , i nærheden af tandkødsranden viser den underliggende metal , underminerer det naturlige udseende tand .

Special Care

Kronet tænder skal behandles som almindelige tænder . Man må huske , at da en tand har en krone det betyder ikke, at den er fri for smitte som bakterier stadig kan invadere tanden under kronen . Efter en god mundhygiejne som tandtråd en gang om dagen og børste tænder mindst to gange om dagen, vil bidrage til at mindske risikoen for smitte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------