Position: sygdoms > 3 >

typer af bariatric sugery

   Fedmekirurgi er blevet stadig mere populært i de senere år . Ny udvikling i kirurgisk praksis og stigende bevidsthed om de langsigtede effekter af fedme har helt sikkert bidraget til . Dog fedmekirurgi er aldrig en "quick fix " -løsning eller et alternativ til motion og spise sundt . Der er strenge procedurer på plads til at kvalificere en person til kirurgi og at bekræfte, at det er lægeligt nødvendigt . For sygeligt overvægtige , kan bariatriske vægttab kirurgi være en livreddende operation , der giver hurtigt vægttab og helbredelse for nogle fedme-relaterede sygdomme .

Gastric Bypass


Den gastric bypass er den type fedmekirurgi , der har været omkring længst . I gastrisk bypass-operation , er maven løsrevet fra tarmene , er en stor del adskilles og derefter tarmene er reattached til den resterende lille udsnit af maven . Overspisning bliver umulig, da den anvendelige del af maven er nu en brøkdel af sin oprindelige størrelse . Dette fører som regel til markant vægttab .

Justerbar Gastric Band


En justerbar gastrisk band svarer til gastrisk bypass operation , undtagen det er langt mindre invasiv . I denne operation , er et band placeret omkring den øverste del af maven , sektionering fra en stor del . Bandet er justerbar , så størrelsen af åbningen fra den øverste posen til de større nederste del af maven kan ændre sig efter behov . Det har den samme virkning som gastric bypass , og gør patienten føler dig fuldt ud meget hurtigere .

Lodret Banded Gastroplasty


I den lodrette stribede gastroplasty kirurgi , er en lille tommelfinger -store pose oprettet på toppen af maven ved hjælp af hæftning . Denne operation svarer til gastrisk bandet undtagen det bruger hæfteklammer snarere end et band og er mere permanent . Denne mulighed er blevet stadig mere populært i de senere år . Imidlertid er denne procedure ikke anbefales til binge spisere .

Gastrisk Sleeve Surgery

Denne operation er også kaldet laparoskopisk ærme gastrektomi . Dette er en nyere metode til fedmekirurgi . Denne operation svarer til gastric bypass , fordi det kirurgisk kan fjerne en stor del af mavesækken frem for banding eller hæftning det . Men i denne operation , er der ingen manipulering af tarmene , og maven er stadig intakt i begge ender . På grund af dette , bliver maven en lille tube form eller ærme . De langsigtede virkninger af denne operation er ukendt , da det stadig er forholdsvis nyt .

Hvem er kvalificeret ?

Det plejede at være de eneste mennesker med et body mass index på fyrre eller højere var berettiget til bariatriske vægttab kirurgi . Har imidlertid for nylig disse restriktioner ændret . Nu, hvis du er i BMI mellem 30 og 40-og har fedme relaterede sygdomme såsom type to diabetes eller forhøjet blodtryk-du kan kvalificere sig. Dette skyldes, at overvægtige vægttab kirurgi har vist evnen til at reducere forekomsten af disse typer af sygdomme .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------