Position: sygdoms > 3 >

mastektomi bivirkninger

   Ud over frygten for at miste deres liv til brystkræft , kan kvinder, der gennemgår mastectomies også lider både fysisk og følelsesmæssig bivirkninger efter deres operationer . Det er vigtigt at vide, hvad de kan forvente efter operationen og at drage fordel af opfølgende behandling , som anbefalet af din læge . Jo mere du forstår , og følg vejledningen fra din læge og pårørende , jo hurtigere du kan gendanne

Identifikation


En mastektomi er en operation for at fjerne et bryst , gjort på grund af brystkræft, eller hvis der er en stærk tradition for brystkræft i en kvindes familie . Udover at fjerne et bryst , også en enkel mastektomi fjerner nogle hud samt brystvorten . Lymfeknuder , som er en del af immunsystemet , kan også fjernes fra armhulerne .

Smerter og trykken Ubehag


En almindelig bivirkning efter en mastektomi er smerter eller trykken i brystet området , samt våben og skuldre . Dette er især tilfældet, hvis lymfekirtler er blevet fjernet. Brystsmerter kan omfatte kløe , følelse af pres , dunkende og følelsen af prikken og stikken . Små nerver er skåret mellem huden område og brystvæv under operation , som bevirker, at kranie neurale forbindelser til gennemgå plasticitet eller omorganisering , skabe smerte . Det er vigtigt at rapportere sværhedsgraden af smerte til din læge for korrekt smertebehandling .

Lymphedema


En kronisk tilstand kendt som Lymphedema er en primær bivirkning efter fjernelse af den ekstra lymfeknuder . Lymphedema , også kendt som hævelse af arme , forekommer i 15 ud af 100 kvinder, der har en mastektomi indebærer fjernelsen af alle underarm lymfeknuder , ifølge National Cancer Institute .

Infektion

Hvis du udvikler en infektion på det sted, hvor operationen , skal du tage antibiotika . Kun en lille procentdel af kvinder får en sårinfektion efter en mastektomi . Fremstår som rødme ( cellulitis ) , en samling af pus samler ind under huden ( absces ) . Behandlingen kan omfatte kirurgisk dræning eller antibiotika .

Kirurgi Scar

Efter mastektomi , vil du have et ar på det sted, hvor operationen . Udseendet af ar afhænger af kirurgi . Sikre, at dine kirurg grundigt forklarer , hvad de kan forvente .

væskeansamling

Fluid vil indsamle omkring det sted, hvor operationen . Kendt som seroma er væskeansamling typisk optages efter et par uger , men hvis det er ubehageligt eller stor, kan det være nødvendigt at drænes . Som såret heler , afhænder et dræn fra armhulen eller bryst af blod og væske . Det er vigtigt at korrekt pleje til afløbet ved at tømme det når den er fuld . Udover tømning afløbet ( eller afløb , hvis begge bryster er fjernet) og registrering af mængden af indsamlet væske , skal du sørge for at indberette eventuelle problemer .

Emotionelle og andre bivirkninger

Et tab af kvindelige identitet kan være en bivirkning af en mastektomi . Efter operation , kan en kvinde føle anderledes om hendes krop . Der bryster fjernet , kan generere angst følelser , usikkerhed og depression , som bryster er forbundet med kvindelighed og seksualitet . Andre bivirkninger kan omfatte vægtøgning , bryst følsomhed , muskelstivhed og ledsmerter . Alle disse bivirkninger kan forårsage en kvinde for at undgå forskellige aktiviteter hun plejede at nyde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------