Position: sygdoms > 4 >

de typer af mennesker , der påvirkes af brystkræft

   Brystkræft er en meget alvorlig sygdom , der kan forårsage død, hvis det ikke opdages og behandles tidligt . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er 1 ud af 4 cancer diagnoser hos kvinder brystkræft . Midaldrende kaukasiske og jødiske kvinder , der tidligere har haft brystkræft i familien , er mere tilbøjelige til at udvikle tilstanden. Men kvinderne i alle aldre og racer har en risiko for at udvikle brystkræft samt

Breast Cancer


Ifølge American Cancer Society , er brystkræft forårsaget af kræftceller , som udvikler , efter at cellerne er vokset ud af kontrol . Cellerne tilsammen producere en klump eller masse kaldes en tumor , der kan være godartet eller ondartet . Når maligne tumorer udvikler , er det bydende nødvendigt at fjerne dem fra kroppen for at holde sygdommen i at brede sig uden for bryster . Alvorligheden af brystkræft afhænger scenen for afsløring . Tidlig opdagelser gennem mammografi og regelmæssige helbredstjek reducere risikoen for brystkræft dødsfald .

race og alder


kaukasiske kvinder har den højeste rate af brystkræft end nogen anden gruppe , og de er mere tilbøjelige til at udvikle tilstand efter 40 år . Omvendt African American kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle den betingelse , før 40 år . African American kvinder er mere tilbøjelige til at dø af brystkræft , uanset alder ved diagnose . Men , kaukasiske kvinder har en højere overlevelsesrate på grund af bedre adgang til sundhedspleje

jødiske kvinder med påske og centraleuropæiske herkomst er også mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen . mens latinamerikanske , asiatiske og Native American kvinder mindre tilbøjelige til at udvikle brystkræft end andre grupper .

Kvinder aldre fra 40 til 65 er i størst risiko for at udvikle brystkræft .

Family History


Kvinder , der har en historie af brystkræft i deres nærmeste familie har en øget risiko . Kvinder , hvis mor , datter eller søster er blevet diagnosticeret med brystkræft er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen .

Antallet af umiddelbare slægtninge med den betingelse, øger også risikoen . For eksempel fordobler have en umiddelbar relativ med brystkræft din risiko for at udvikle brystkræft, og to umiddelbare slægtninge gøre dig fem gange mere sandsynligt . Når nære familiemedlemmer udvikle brystkræft før overgangsalderen , eller hvis de havde kræft i begge bryster , er der en øget risiko for at udvikle brystkræft .

Kvinder , der har fjerne slægtninge med brystkræft er på et lidt højere risiko for at udvikle brystkræft .

Livsstil

Kvinder , der drikker mindst en alkoholholdig drik om dagen har en let øget risiko for at udvikle brystkræft . Kvinder, der drikker 2 til 5 alkoholholdige drikkevarer om dagen er næsten dobbelt så stor risiko for at udvikle brystkræft som kvinder , der ikke drikker overhovedet .

Overvægtige kvinder er også mere tilbøjelige til at udvikle brystkræft , især blandt kvinder efter overgangsalderen .

fødedygtig funktionsmåde

Kvinder , der ikke får børn og dem, der har børn efter 30 er mere tilbøjelige til at udvikle brystkræft . Endvidere er kvinder begyndte deres menstruationscyklus , før 12 år gamle og kvinder , der starter overgangsalderen efter 55 år er mere tilbøjelige til at udvikle tilstanden.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------