Position: sygdoms > 4 >

beskrivelse af tyktarmskræft

   Tyktarmskræft , også kaldet kolorektal cancer , er den tredje mest almindeligt diagnosticeret form for kræft i USA . påvirker tyktarmen og endetarmen , kræft i tyktarmen har en høj overlevelsesprocent med tidlig påvisning og korrekt behandling

Risikofaktorer


Selv om den præcise årsag til tyktarmskræft er ukendt , har flere risikofaktorer er fundet, kan bidrage til denne sygdom . Disse omfatter at være ældre end 50 år og har polypper og en familie historie af sygdommen . En høj-fedt , lav-fiber kost og rygning er også medvirkende faktorer .

Symptomer


Symptomer på tyktarmskræft omfatter diarré , forstoppelse , blodig afføring eller uforklarligt vægttab . Andre præsentere symptomer kan være træthed , gas , oppustethed og mavekramper . Symptomerne er ikke altid til stede med denne betingelse .

Diagnose


Hvis symptomer eller familiær disposition anledning til bekymring , kan lægen bestille en tyktarms screening , en fækal okkult blodprøve eller andet lab arbejde eller billedbehandling prøver at kontrollere for afvigelser .

Stages

En proces, der hedder iscenesættelse bruges til at afgøre , om tyktarmskræft har bredt sig til andre områder i tyktarmen eller endetarmen eller til andre dele af kroppen . Etaper er rangeret fra 0 til 4 , med stadium 4 er den mest alvorlige . I fase 4 har kræft blevet gennemført lymfeknuderne til andre dele af kroppen og er vanskeligt at behandle .

Behandling

Der er flere behandlingsmuligheder for tarmkræft afhængig af stadium af sygdommen . Behandlinger omfatter strålebehandling , kemoterapi eller kirurgi . I nogle tilfælde kan en kombination af behandlinger er nødvendige for korrekt behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------