Position: sygdoms > 4 >

resumé af brystkræft

   I fortiden , var brystkræft en af de mest frygtede former for kræft på grund af sin dødelighed og fordi fuldstændig helbredelse ofte kræves brystfjernelse . Men nu har behandlingsmuligheder blevet udvidet , og der er en højere sandsynlighed for fuld helbredelse end nogensinde før

Demografi


The National Cancer Institute anslår , at i 2009 var der næsten 200. 000 nye tilfælde af brystkræft og mere end 40. 000 dødsfald som følge af brystkræft , for det meste hos kvinder . De fleste nye tilfælde opstår omkring en alder af 50 .

Risikofaktorer


Human Anatomi og fysiologi lister flere risikofaktorer til at overveje for brystkræft . Tidlig debut af menstruation ( eller sent overgangsalderen ) , ingen graviditeter eller en sen første fødsel , tidligere brystkræft eller arvelig brystkræft alle bidrage til en højere risiko for kræft .

Symptomer


sene symptomer kan inkludere ændringer i teksturen af huden på brystet og brystvorte utætte . Denne kræft er vanskeligt at opdage på grund af sådan en lille antal af synlige symptomer .

Tidlig påvisning

Den bedste måde at opdage brystkræft tidligt er månedlige selvundersøgelse . Mammografi hvert et til tre år er også nyttige til at finde selv de mindste tumorer .

Behandling

I de tidlige stadier , kan brystkræft normalt behandles med held med kirurgi efterfulgt af kemoterapi eller strålebehandling . Sene stadier vil blive påvirket af operationen på grund af , at kræften allerede har spredt ud over det brystvæv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------