Position: sygdoms > 4 >

sigmoid tyktarmskræft symptomer

   Sigmoid tyktarmskræft er en malignitet af sigmoid colon, S-formede del af tyktarmen , der forbinder faldende kolon til endetarmen . Kolorektal cancer , herunder sigmoid tyktarmskræft , er den næstmest dødelige form for kræft , ifølge National Cancer Institute . Instituttet skønner , at omkring 147. 000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år , mens den årlige dødelighed fra tyktarms-og endetarmskræft svæver tæt til 50. 000

Funktion


Som med alle segmenter af mave- systemet, sigmoid colon spiller sin egen unikke rolle i kroppens samlede fordøjelse og ekskretionsorganerne processer . Stool er gemt i denne del af tyktarmen " indtil en ' massebevægelse ' [ muskelsammentrækning ] tømmes den i endetarmen én eller to gange om dagen , "i henhold til Cleveland Clinic Health System .

Symptomer


Kræft af sigmoid tyktarmen , som med andre typer af kolorektal cancer , har ofte kun få , om nogen , symptomer i de tidlige stadier . Så et fravær af symptomer er ingen tegn på , at kræft ikke er til stede . Dog mulige symptomer på denne form for kræft omfatte blod i afføringen , diarré , en tarmobstruktion , smalle afføring og uforklarlige anæmi og /eller vægttab .

Betydning


Fordi sigmoid kræft er ofte asymptomatisk , især i de tidlige stadier , er det vigtigt at planlægge regelmæssige undersøgelser for at sikre, at ingen problemer har udviklet . Denne type af undersøgelse kaldes en sigmoideoskopi , og det sker med en rækkevidde , der giver lægen med et close- up se på de bremsebelægninger af sigmoid kolon og rektum .

Overvejelser

Hvis sigmoidoscopic undersøgelse afslører en polyp eller andre usædvanlige vækst i den nedre del af tyktarmen , vil en vævsprøve skal tages, og sendes til laboratoriet til mikroskopisk evaluering . Resultaterne vil blive returneret til din læge, som vil videregive dem sammen til dig . Hvis biopsi resultaterne er negative for tilstedeværelse af maligne væv , så er du i det klare , i hvert fald indtil din næste eksamen . Hvis testen indikerer tilstedeværelsen af kræft , vil din læge anbefale et behandlingsforløb .

Typer

sigmoid tyktarmskræft er klassificeret i etaper , som hver især er bestemt af størrelsen af de involverede tumor og i hvilken grad som den har trængt de berørte væv . Fase 1 kræft er karakteriseret ved en eller flere små svulster , der endnu ikke trængt ind i slimhinden lag af tyktarmens slimhinde . I fase 2 kræft , er de tumorer lidt større og har trængt ind på muskel væg sigmoid tyktarmen . Stage 3 kræft indikerer tilstedeværelsen af endnu større ondartede vækster og spredning af kræftceller til nærliggende lymfeknuder .

Behandling

Kirurgi er den normale metode til behandling af alle faser af sigmoid tyktarmskræft . For dem , der har etape 1 eller 2 kræft , er kirurgi sandsynligvis være den eneste form for behandling . Hvis sygdommen har udviklet sig til trin 3 , vil kirurgi skal følges op af stråling og /eller kemoterapi til at dræbe eller hæmme væksten af kræftceller , der har spredt sig ud over i tyktarmen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------