Position: sygdoms > 4 >

hvordan man beskytter læberne fra kræft

  Sådan beskytter læberne er ikke nødvendigvis , hvad du synes om , når du går udendørs . Men det er noget at fundere over , ser som den amerikanske tandlægeforening siger , at langvarig udsættelse for sol øger risikoen for læbe kræft . Så mange som 3. 500 mennesker er diagnosticeret med læbe kræft hvert år . I over 30 procent af tilfældene , arbejdede folk med læbe kræft udendørs , i henhold til Ohio State Medical Center website . De fleste af de kræftformer er klassificeret som planocellulært karcinom , der starter som en ondartet klynge af epitelceller eller unormal hud cellevækst . Planocellulært karcinom er sjældent et problem med tidlig behandling. Uden behandling , kan planocellulært karcinom metastaserer , eller spreder sig til andre dele af kroppen . Den gode nyhed er , at du kan tage skridt til at beskytte læber, dermed reducere din risiko

Du skal bruge: .
solcreme
Lip balsam .
Læbestifter .
Hat .


1 .
Hold ud af solen for at beskytte læber, især fra 11:00 til 03:00 . Ultraviolet ( UV ) stråler er mere intens i løbet af eftermiddagen . Selv om det er umuligt at undgå solen , gør et forsøg på at planlægge udendørs opgaver om morgenen eller aftenen , når eksponering for UV- stråler udgør mindre risiko .
2 .
Påfør en solcreme med en SPF på 30 eller derover for at beskytte læberne . Brug en fugtighedscreme eller prøv læbe Balsam og læbestifter , der indeholder en høj grad af SPF . Undgå skinnende læbe skygger , som kan tillade UV stråler at trænge dybere ind i huden snarere end afspejle ud af huden .

3 .
Brug en bred hat til at beskytte læberne mod skadelige UV- stråler . Prøv at finde en komfortabel hat med en nedadgående skrå randen , konstrueret af UV- blokerende stoffer.
4 .
Få en oral sundhed check- up for at beskytte læberne . Spørg lægen til visuelt at undersøge dine læber , tunge og ganen for tegn på kræft i mundhulen eller forstadier betingelser . Hvis læbe kræft er mistanke om, kan lægen for andre diagnostiske tests som en biopsi .

gode råd og advarsler • Beskyt læberne med en anvendelse af SPF infunderes fugtighedscreme , lip balsam eller læbestift 15 til 30 minutter , før du går udendørs . Genanvende hver 2 timer, hvis du sveder eller svømme , da SPF vil bære ud og mister sin effektivitet .
 • Layer din læbe behandlinger for ekstra beskyttelse . Sæt på læbepomade derefter læbestift .
 • at beskytte læber , se efter produkter, der indeholder zinkoxid , et mineral , der fungerer som en naturlig solcreme .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------