Position: sygdoms > 4 >

lungesygdom fra asbest

   Asbest er lavet af lange , tynde fibre af silikone , der forekommer naturligt . Asbest anvendes primært i byggematerialer , især isolering , maling og gulv fliser på grund af dens evne til at modstå varme . Langvarig indånding af asbest kan forårsage lungesygdom , og selv lungekræft

historie Asbest


Asbest blev en populær isoleringsmateriale frem til 1970'erne , og arbejdstagere , der fjerner eller erstatte slidte isolering er den højeste risiko gruppen for asbest-relaterede sygdomme . . Der er i øjeblikket kraftige restriktioner på brugen af asbest

asbesttyper lungesygdom


Asbest-relaterede lungesygdomme falder i forskellige kategorier : Asbestose er ardannelse i lungerne . Pleural sygdom medfører foring af lungerne til at hærde . Lungekræft er præget af tumorer , der dannes fugt i lungerne og bredte sig hurtigt til andre organer i kroppen . Mesotheliom er en sjælden form for kræft , der er forårsaget udelukkende af asbest inhalation .

Symptomer på Asbest -relateret lungesygdom


Symptomer på asbest-relaterede lungesygdom starte med åndenød og hoste og kan udvikle sig til hjertesvigt . Asbest-relaterede symptomer kan nogle gange tage 20 år eller mere til noget. Symptomerne har tendens til at fremskynde med dem , der ryger også cigaretter .

Kilder af asbest

Asbest er mest til stede i ældre huse , hvor isolering og andre byggematerialer bliver fjernet , og asbest er frigivet i luften . Høje asbest koncentrationer kan også findes i miner og fabrikker .

Asbest og du

Desværre er der ingen kur mod asbest-relaterede lungesygdom . Rygestop og sund kost kan lindre symptomerne og forbedre din livsstil . Vær venlig søge rådgivning af en sundhedsperson , hvis du tror, du har været udsat for asbest .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------