Position: sygdoms > 4 >

myelomatose behandling

   Myelomatose er en kræftsygdom, der påvirker plasma celler af knoglemarven . Der er ingen endelig årsag , kan det imidlertid være genetisk karakter , ifølge Mayo Clinic . Behandlingen er varieret , og er typisk kun nødvendigt , når symptomerne er til stede

Funktion


Myelomatose opstår , når myelom , en enkelt unormal plasma celle ansvaret for proteiner , hurtigt ganger . Denne multiplikationsfaktor resulterer i et overskud af plasma celler , der i sidste ende overtage sunde celler og forårsage en række symptomer .

Symptomer


Ikke alle med myelomatose vil opleve symptomer , og de er forskellige for hver enkelt med sygdommen . Symptomerne kan omfatte : knoglesmerter , vægttab , træthed , infektion , kvalme , forstoppelse og forvirring

behandling


Der er ingen kur mod myelomatose , men der er måder at kontrollere det . Behandling omfatter medicin , såsom bortezomib og thalidomid , samt stamceller transplantationer og standard kræft behandlinger, såsom kemoterapi og strålebehandling .

Prognose

Myelomatose er ikke altid dødelig , og prognosen afhænger af sværhedsgraden af tilstanden og alderen på de enkelte berørte .

Komplikationer

Hvis venstre ubehandlet , myelomatose kan kompromittere immunsystemet system , svække knoglerne , forårsager blodmangel og forringe den normale funktion af nyrerne.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------