Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af aktuelle mustargen salve

   Nitrogen sennep eller mustargen salve er en kemoterapi stof , der anvendes i behandlingen af en bestemt type lymfom , der påvirker huden: kutant T-celle lymfom ( CTCL ) . Det virker ved at forstyrre kræft DNA og celle reproduktion . Salven bør anvendes direkte på huden læsioner og forsigtighed bør træffes foranstaltninger til at forhindre andre i at komme i kontakt med produktet

Overvejelser


Mustargen salve er typisk ordineret til daglig brug i op til to måneder . Det er ofte en del af et behandlingsregime , der kan omfatte strålebehandling .

Hudirritation


Som mustargen salve anvendes direkte på huden , de mest almindelige bivirkninger er irritation og udslæt på påføringsstedet .

Overfølsomhed


En allergi over for mustargen salve vil hurtigt blive synlige efter ansøgning . En overfølsomhedsreaktion kan blive behandlet med et aktuelt steroid creme .

hudforandringer

Hyperpigmentering er en mørkfarvning af huden , der kan opstå på applikationsstedet . Denne bivirkning er reversibel , det typisk løser på ophørende brug af topikale mustargen salve

tør hud

Nogle præparater af aktuel mustargen salve kan forårsage udtørring af huden . Fugtgivende lotion og cremer kan bidrage til at give lindring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------