Position: sygdoms > 4 >

bivirkninger af strålebehandling til hjernen

   Strålebehandling er en fælles behandling for flere typer af hjernesvulster og kræft , herunder metastaser , meningiomas , hypofyse adenomer og gliomer . Som strålebehandling fokuserer radioaktive energi på din hjerne til at dræbe kræftceller , kan det også forårsage skader eller uønskede virkninger

Betydning


Sværhedsgraden af bivirkninger forårsaget af strålebehandling af hjernen variere afhængigt hvor stort et område er berørt af kræft , hvilken styrke af stråling er nødvendig for at ødelægge tumorceller og den del af hjernen , hvor cellerne er fundet , ifølge International radiosurgery Association .

Typer af almindelige bivirkninger


Almindelige bivirkninger af strålebehandling af hjernen ligner dem, der opleves af alle patienter, der modtager stråling , såsom hårtab , rødme , ømhed og kløe og træthed . Bivirkninger er unikke til hjernen strålebehandlinger omfatter problemer med at høre , tab af appetit , mundtørhed og synkebesvær .

Tidsramme


Nogle bivirkninger , som irritation på stedet for stråling , udvikles inden for de første par timer efter behandling , mens andre udvikler sig i de dage eller uger , der følger . Det er muligt at føle træthed i flere måneder efter din hjerne stråling ender , og hårtab er undertiden varige .

Risici

Der er et potentiale for permanent hukommelse eller tale problemer i forbindelse med strålebehandling af hjernen , rapporter International Radiosurgery Association . Der er også en risiko for en tilbagevenden af din hjerne tumorer på grund af de utilsigtede destruktion af raske celler under din hjerne strålebehandling , ifølge Mayo Clinic .

Overvejelser

Kom masser af hvile og spise en sund , godt afbalanceret kost med til at minimere nogle af de negative virkninger af strålebehandling , ifølge American Cancer Society . Det er også vigtigt at beskytte din hovedbund mod solen hele din hjerne strålebehandling og for et år efter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------