Position: sygdoms > 4 >

fremskreden endetarmskræft symptomer

   Rektal kræft er kræft i endetarmen . Endetarmen er den sidste del af tyktarmen , og forbinder fra tyktarmen til anus . Det er cirka 12 centimeter i længden . Rektal cancer siges at være avanceret , når den har nået videre end endetarmen og bredte sig til nærliggende organer og lymfeknuder ( fase III ) , eller fjernt organer og lymfeknuder ( trin IV ) . Ligesom alle kræftformer , er endetarmskræft " iscenesat ". Fase I er den tidligste form . Stage III og trin IV rektal kræft er normalt anses for at være " avanceret ", hvilket betyder behandling er mere vanskelig eller i nogle tilfælde umuligt . I trin IV endetarmskræft , er kræft typisk ikke længere helbredes , og American Cancer Society , at overlevelsesraten for Advanced trin IV endetarmskræft er mindre end 5 procent

Forekomsten af endetarmskræft


The American Cancer Society grupper tyktarmen og endetarmskræft sammen , og anslår , at i USA , er en ud af 19 amerikanere diagnosticeret med kolorektal cancer . I år 202C det vurderer , at 40. 870 nye tilfælde af endetarmskræft er blevet diagnosticeret , mens 106. 100 tilfælde af tyktarmskræft blev diagnosticeret . Både colon og rektal kræft er lidt mere almindelig hos mænd end hos kvinder

Hvornår er endetarmskræft "Advanced "


The American Cancer Society klassificerer potentielt avancerede rektal kræft i tre hovedgrupper : . avancerede , recidiverende og metastatisk kræft . Et fremskredent stadium af endetarmskræft kan ikke metastaserende , hvilket betyder, at kræft kan være fremskreden , selv om det ikke har spredt sig til andre organer . Ligeledes tilbagevendende kræft er kræft , der kommer tilbage efter den oprindelige kræft er gået i remission . Tilbagevendende kræft er ofte anset for at være en mere " avanceret " type rektal kræft , fordi det ikke kan svare så godt til efterfølgende behandlinger . University of Maryland Medical Center , at tilbagevendende kræft , eller et tilbagefald efter kræft er hærdet , er mere almindelig i kræft i mindre kropsdele , ligesom endetarmen .

Symptomer


Rektal kræftformer er ofte asymptomatisk i tidlige stadier , som er en del af det, der gør deres behandling , så vanskelig. Typisk gør rektal kræft symptomer ikke dukker op før kræften har nået et fremskredent stadium.

Når symptomerne ikke frembyder på et tidligere tidspunkt , de ligner symptomerne på flere andre anal forhold såsom sprække , pæle , påvirket tarm eller irritabel tyktarm .

Nogle af de fælles tegn på fremskreden endetarmskræft er blødning fra endetarmen eller blod i afføringen , vægttab uden synlig grund , en følelse af ufuldstændighed , når tømning af tarmen , ekstreme forhold i tarmen , såsom hurtig og uregelmæssig svinger mellem diarré og forstoppelse , store tab af jern i kroppen , ekstrem svaghed og træthed , der sker uden nogen form for fysisk aktivitet og fornemmelser som oppustethed , gas og mavesmerter og kramper .

Symptomer og check-ups

Selv på et fremskredent stadium , mange af de symptomer ligner dem , at folk støder på en dag til dag basis , uden sygdommen. På grund af den manglende særskilte symptomer , er regelmæssige screeninger af afgørende betydning. Dette gør behandling lettere og reducerer forekomsten af dødsfald . The American Cancer Society rapporterer, at 90 procent af endetarmskræft tilfælde helbredes hvis de opdages tidligt , så venter symptomer at dukke kan være skadelig .

Behandling og Prognose

Mest fremskredent stadium rektal kræft er kun behandles , men ikke helbredes . Det betyder, at behandlingsprocessen kan kun forlænge overlevelse . De almindeligt brugte behandlingsmuligheder er kemoterapi , radiologi eller medicin eller kirurgi .

Ligesom de fleste andre fremskredne kræftformer , avanceret rektal kræft tilbyde lidt håb om overlevelse , med mindre end en 5 procent på lang sigt overlevelsesrate indberettet af American Cancer Society . Kirurgi er normalt ikke længere mulighed for at fjerne kræften . Medicin og andre muligheder er brugt på en sag -til-sag basis , først og fremmest at lindre symptomer og forlænge livet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------