Position: sygdoms > 4 >

hvad er de behandlinger af kemoterapi hårtab ?

   Ifølge Mayo Clinic , tab af hår på grund af kemoterapi er en midlertidig bivirkning , der normalt vende sig inden for fire til seks uger efter behandlingen. Stråling onkolog Marisa Weiss , MD, fra Philadelphia siger "der er undersøgelser, der viser , at for mange kvinder , der mister deres hår er værre end at miste en bryst . Det er fordi du kan skjule tabet af et bryst , men hårtab er så indlysende og tydeligt . " Selv om der ikke er medicinske procedurer , som forhindrer hårtab på grund af kemoterapi , teknikker findes , som vil lette kræftpatienters udseende og psykiske ubehag på grund af hårtab .

Hvornår hårtab forekomme ?


Hårtab typisk vil blive bemærket inden for 14 dage at starte kemoterapi . Specifikke kemoterapi behandlinger vil bestemme mængden af hår , der vil falde ud , samt hvor hurtigt , der vil forekomme . Hårtab vil fortsætte i resten kemoterapi og op til en måned efter afslutningen .

Hvad skal man gøre Inden behandling


Behandling hår forsigtigt før kemoterapi påbegyndes kan styrke det . Afstå fra blegning , permanent eller farvning det kan hjælpe med at holde den på plads længere , når behandlingen er startet . Hår skal være lufttørres i stedet for med hårtørrer eller andre varmeapparater . Skæring hår kortere vil gøre det til at se fyldigere . Skære det vil også udarbejde venner og familie for hårløse look . Shopping for attraktive tørklæder , hatte og parykker vil gå langt i retning af at lette hår-tab stress .

Hvad skal man gøre Under behandling


Hårpleje taget før kemoterapi bør fortsættes som behandlingen skrider frem . Barske shampoo med stærke dufte , rengøringsmidler og kemikalier , herunder salicylsyre og alkohol , bør undgås . Alternativt kan hovedet barberet helt at fjerne enhver hårtab bekymringer .

Hvad skal man gøre efter behandlingen

Efter kemoterapi , vil nye hår ikke umiddelbart være af samme kvalitet , som det var før det faldt ud . It og hovedbunden vil stadig skrøbelige, og alt for følsom til styling produkter og varmeapparater i mindst seks måneder efter behandlingen er ophørt . Med tålmodighed , vil imidlertid hår i sidste ende tilbage til sin normale selv .

Misforståelser

Selv om lægemidlet minoxidil er blevet godkendt af Food and Drug Administration for at vende mønster hårtab , vil det ikke forhindre hårtab på grund af kemoterapi . Når behandlingen er stoppet , kan dog medicin støtten igen voksende hår .

Advarsel

Forsøg på at mindske hårtab ved at begrænse strømmen af kemoterapi narkotika til hovedbunden ved at anvende isposer til hovedet ( kryoterapi ) kan faktisk forårsage temperatur -relaterede gene for de alt for følsomme hovedbund . Mere alvorligt , kan den reducerede dosis af lægemidler går til hovedbunden faktisk øger risikoen for kræft tilbagevendende der .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------