Position: sygdoms > 4 >

kræft i hjernen : sidste faser

   Kræft i hjernen i løbet af de sidste faser kan være uforudsigelig og overvældende for patienten og for familien . Det er vigtigt at forstå, hvad de kan forvente i de sidste faser at være forberedt og fastholde en stærk støtte system

Statistik

Ifølge American Cancer Society statistik 22. 070 mennesker ( 12. 010 mænd og 10. 060 kvinder ) vil blive diagnosticeret med kræft i hjernen . 12. 920 af hvem vil dø . Tre ud af fem patienter , der lider af kræft i hjernen er mænd . Kræft i hjernen kan forekomme på alle alderstrin , selv om der er mest almindelige i begyndelsen eller midten voksenalderen .

Fysiske symptomer

De fysiske symptomer under de sene stadier er afhængige af placering af tumor og dens størrelse . De kan omfatte opkastning , kramper , synsproblemer såsom dobbeltsyn , svimmelhed , unormal puls , hovedpine og gangbesvær eller taler og højt blodtryk .

I de sidste faser af kræft i hjernen , kræftceller ofte spredning ikke kun i hjernen , men til lungerne og andre dele af kroppen . Kramper kan forekomme , og tumorer kan få kroppen til at svække og føle lammet . Nedsat kostindtag og formørket urin produktionen også er symptomer , der opstår i løbet af de sidste faser af kræft i hjernen .

Emotional ændringer

Patientens humør kan omdanne og han kan blive ophidset lettere . Han kan også blive trukket tilbage og selvmordstanker . Hvis steroider anvendes han kan tage på i vægt og sit udseende kan ændre sig . Patienterne vil i stigende grad blevet trukket tilbage , forvirret og deres hud bliver cool at røre ved .

Behandling

Nogle hjernesvulster kan fjernes ved operation med ringe eller ingen skade på hjernen , men de sidste faser ofte er mere avancerede og kan involvere uopnåeligt tumorer . Nogle behandlinger , såsom kirurgi , stråling og kemoterapi fokus på at fjerne eller stoppe cellevækst . Men disse behandlinger er ikke uden bivirkninger , såsom opkastning eller kvalme , og også kan påvirke hjernens funktion . En læge kan give medicin for at hjælpe begrænse kvalme og opkastning , men effekten på hjernen kan ikke undgås .

Management

Smertebehandling bruges til at kontrollere smerter og andre symptomer , der vil opstå under de sidste stadier af kræft i hjernen . Hvis hjernen kræften har spredt sig til knoglerne , kan det medføre alvorlige smerter i hele kroppen og vil kræve regelmæssig behandling af smerter gennem medicin og alternative metoder . Nogle af de behandlinger , der kan bruges, omfatter bl. a. fysisk træning, massage terapi , smertestillende medicin , naturlægemidler , akupunktur og ernæringsmæssige ændringer for at mindske smerter og lindre symptomer , samt støtte funktion af immunsystemet og organer .

Behandling

I denne sidste fase vil det være vigtigt at beslutte, hvorvidt hospice eller hjemme hospice pleje er den bedste løsning for patienten med kræft i hjernen . De ændringer som følge af de sidste faser af kræft i hjernen kan være svært for en familie og patienten til at håndtere . Det er derfor vigtigt at kommunikere og afgøre, hvad omsorg er tilgængelige og ville bedst passer til patientens behov .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------