Position: sygdoms > 4 >

letrozol vs tamoxifen

   Letrozol og tamoxifen er oralt administreret medicin tages som behandling for visse typer af brystkræft . Letrozol tager form af gule tabletter , mens tamoxifen er meget udbredt i flydende opløsning form . Der er fordele og ulemper med begge af disse lægemidler. En læge skal høres , før du begynder enhver behandling , der indebærer en af disse medikamenter

funktioner


Letrazole er den aktive ingrediens i en sådan medicin som Femar , som indeholder 2 . 5 mg letrozol i form af tabletter . Det er en non-steroid aromatasehæmmer . National Cancer Institute definerer en ikke-steroid aromatase -hæmmer som " et lægemiddel , der reducerer produktionen af kønshormoner ( østrogen eller testosteron ) og forsinker væksten af tumorer , der har brug kønshormoner til at vokse . "
Tamoxifen er det aktive indholdsstof i lægemidler, såsom Soltamox-. en løsning , der indeholder 15,2 mg tamoxifen citrat per 5 ml og svarer til 10 mg tamoxifen

Bruger


Letrazole bruges til behandling af postmenopausale kvinder med tidlig-stadium brystkræft . Den anbefalede dosis er én 2,5 mg tablet skal tages hver dag . En letrazole behandlingsplan kan vare alt fra et til fem år . Tamoxifen bruges som en behandling for metastatisk brystkræft , og kan også bruges som et alternativ til æggestokkene bestråling . Den anbefalede dosis er mellem 20 og 30 mg eller 10 ml , to gange om dagen for 1-5 år.

Kendetegn


Hver filmovertrukken , 2,5 mg tablet letrazole er rund og mørk gul . Letrazole tabletter er svagt bikonvekse med kanter , der er afskårne . De er præget med markeringerne , " FV " på den ene side af tabletten og " CG "på den anden side . Soltamox tilbydes i en klar , farveløs sukker-fri væske , der kommer i 150 ml flasker .

Side Effects

Letrazole har været en generelt godt modtaget medicin , som ikke har resulteret i mange bivirkninger . I sjældne tilfælde kan patienter opleve bivirkninger såsom hedeture , nattesved , vægtøgning , kvalme , hovedpine og træthed . Bivirkninger oplevet under en tamoxifen løsning er sjældent alvorlige nok til at ophøre med at bruge . Knogler og tumor smerte kan øge og svælg irritation kan forekomme .

Advarsler

Brug letrazole mens du er gravid , kan forårsage skade på fosteret . Kvinder bør ikke bruge letrazole hvis de er gravide eller har planer om at blive gravid . Svimmelhed og træthed kan være forbundet med letrazole brug , bør der udvises forsigtighed ved bilkørsel eller betjening af maskiner. Tamoxifen løsning bør ikke nedkøles eller fryses . Nogle mennesker, der tager tamoxifen har oplevet et fald i trombocyttal .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------