Position: sygdoms > 4 >

oplysninger om mantel celle lymfom

   Mantle celle lymfom ( MCL ) er en type blodkræft , der er kendetegnet ved forstørrede lymfeknuder og kan sprede sig til andre væv i kroppen . Cirka 3. 500 nye tilfælde af MCL er diagnosticeret hvert år , hyppigst hos voksne over 60 år

Symptomer


Patienter , der har været diagnosticeret med MCL kan vise symptomer , herunder kvalme , appetitløshed , fordøjelsesbesvær, mavesmerter og træthed .

Diagnose


MCL er diagnosticeret ved at tage en biopsi af påvirket væv af lymfeknuderne . Undersøgelse af vævet kan afgøre tilstedeværelsen af MCL og også hjælpe lægerne konkludere , hvilke behandlinger vil være den mest effektive . Læger også tage blodprøver for at se på sammensætningen af hvide blodlegemer og blodplader stede .

Behandling


En hematologist-onkolog vil bestemme den bedste metode til MCL behandling . De fleste patienter får en kombination af kemoterapi og ordineret medicin .

Årsag

Næsten 85 % af patienter med diagnosen MCL har en genetisk mutation på kromosom 11 og 14 , som påvirker celledeling og vækst og fører til lymfatisk tumorer .

Future

Den Leukemia Lymphoma Society midler MCL forskning i håb om at forbedre behandling og diagnosticering metoder MCL .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------