Position: sygdoms > 4 >

radikale prostata kirurgi bivirkninger

   Prostata operation er den mest almindelige behandlingsmulighed for prostata cancer . Selv om de negative bivirkninger er som regel midlertidige , bør patienter være opmærksomme på de risici,

Fakta


Der er to typer af prostata kirurgi --- radikale og laparoskopisk . Mens både fjerne prostata , radikale indgreb gør det ved en stor indsnit mellem pungen og endetarmen . Laparoskopisk prostatektomi fjerner hele prostatakirtlen og sædblærerne gennem bittesmå snit .

Fordele


Kirurgi er en engangs- procedure, der kan helbrede lokaliseret prostatacancer i tidligere etaper. I modsætning til stråling , tilbyder kirurgi patienter en følelse af lettelse at vide , at kræften er blevet fjernet .

Urinary og tarmproblemer


Otte procent af patienterne rapport langsigtet urininkontinens, noter af Dr. Peter T. Scardino , formand af Urologisk afdeling på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center . Afføring uregelmæssighed kan være et første bivirkning .

seksuelle bivirkninger

Ifølge Scardino , 85 procent af mændene inddrive erektioner . Når prostata er fjernet , vil der ikke sædvæsken frigives i løbet af sædafgang.

Advarsel

Kræft centrum data tyder mænd under 65 år har en en ud af 1. 000 risiko for at dø af undergår en radikal prostatektomi , siger Scardino , mens dødeligheden for patienter i alderen 65 til 79 er en ud af 200 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------