Position: sygdoms > 4 >

sjældne typer af brystkræft adenocarcinom

   Adenocarcinom er et begreb, der anvendes til at beskrive enhver form for kræft , der findes i kirtelvæv . Fordi de fleste brystkræft begynder i kanalerne eller lobules af bryster , og disse områder betragtes væv , er kræft klassificeret som værende bryst adenocarcinom . Der er to hovedtyper af brystkræft , kendt som duktalt karcinom og luftrør og ekstralobulære karcinom , samt nogle sjældne former

Inflammatorisk brystkræft


Inflammatorisk brystkræft er en sjælden form for brystkræft , der får brysterne til at være hævet , rød og varm at røre på grund af kræftceller blokering lymfeknuder fartøjer i brystet . Forekommer i kun 1 til 6 procent af brystkræftpatienter , denne kræft er ganske aggressiv og smertefuld , og fordi den metastaserer , er det ikke altid let at behandle , og overlevelsesraten for brystkræft patienter med denne form for brystkræft er betydeligt lavere at patienter med andre former for brystkræft .

Invasive Dråbeformede Carcinoma


Invasive Dråbeformede Carcinoma , eller ILC , er en anden sjælden form for brystkræft , da det kun sker i 10 til 15 procent af brystkræftpatienter . Denne type kræft begynder i mælkekirtlerne , men så breder sig til fedtvæv . Det kan potentielt metastaserer , eller kopiere , og spredte sig til andre dele af kroppen .
ILC er ikke altid påvises ved mammografi , så det er vigtigt at have mammografi foretages årligt , så der er en højere chance for at fange den .

medullært karcinom


medullær Carcinoma er fundet i kun 3 til 5 procent af brystkræftpatienter . Det begynder i mælken kanaler og derefter breder sig uden dem . Tumorer forårsaget af medullært karcinom er bløde og kødfulde . Deres udseende ligner medulla del af hjernen .

Denne type kræft typisk påvirker kvinder , der er i deres sene 40'erne til begyndelsen af 50'erne , og er mere almindelig hos kvinder med en BRCA1 mutation . Denne type kræft er også mere almindeligt forekommende i Japan . Mens medullært karcinom celler ligne aggressive kræftceller, deres adfærd er generelt lav kvalitet . Kombineret med det faktum, at kræft ikke selv vokser hurtigt eller spredning , det er faktisk en lettere form for brystkræft til at behandle .

mucinøst Carcinoma

mucinøst karcinom , eller kolloid karcinom, er en sjælden form for invasiv brystkræft . Det er dannet af slim-producerende kræftceller i mælkekanaler og typisk metastaserer . Denne særlige form for kræft kun tegner sig for 2 til 3 procent af alle brystkræfttilfælde sager , men det er mindre sandsynligt, at sprede sig til nærliggende lymfeknuder , og det er lettere at behandle

Tubular Carcinoma

Tubular Carcinoma . er en anden sjælden form for brystkræft , der udgør i mælkekanalerne . Denne type brystkræft kan sprede ud over mælkekanalerne , men det normalt ikke forlader brystet . Regnskab for 1 til 2 procent af alle brystkræftpatienter , er det ringe kvalitet og langsomme til at vokse , og er lettere at behandle end andre typer af brystkræft .

Cribriform karcinom

Et andet sjælden form for brystkræft er Cribriform Carcinoma . Forekommer i kun 5 til 6 procent af brystkræft tilfælde , denne form for kræft invaderer bindevævet i brystet , hvilket skaber Rede-lignende formationer af tumorer i mellem lobules og kanaler . Dens celler er generelt lav kvalitet , og er behandlet med de samme metoder der anvendes til generelle former for brystkræft .

Papillært Carcinoma

forekommende på bare 1 til 2 procent af brystkræftpatienter , Papillært Carcinoma er en sjældenhed , og er normalt findes hos postmenopausale kvinder . Denne type kræft er , kan være moderat , med celler , der opfører sig næsten som normale celler , eller aggressiv , med hurtigtvoksende kræftceller , der opfører sig unormalt . Dens egenskaber er små , finger-lignende prognoser og veldefinerede grænser . Det er også almindeligt behandles som almindelige typer af brystkræft er .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------