Position: sygdoms > 4 >

tidlig påvisning af prostatakræft

   Kræft opstår , når cellerne deler sig og vokse ud af kontrol , at skabe tumorer i forskellige dele af kroppen . Kræft i prostata opstår , når celler i prostata er ikke længere godt reguleret. I stedet for at opdele , modning og dør i en omhyggelig proces , fortsætter cellerne at opdele og danne flere celler .
Prostatakræft består normalt af flere små svulster og kan ofte blive diagnosticeret og behandlet , før det breder sig. Som med enhver form for kræft , er tidlig påvisning af afgørende betydning

Typer af Prostata Cancer


Prostatakræft er kategoriseret efter kvaliteter og stadier . Den kliniske iscenesættelse af prostatakræft bruger oplysninger, som din læge allerede har , såsom resultater fra et digitalt rektal eksamen . Patologisk iscenesættelse bruger allerede eksisterende oplysninger og resultater fra fjernelse af prostata og /eller lymfeknuder at afgøre hvor udbredt kræften er .
Prostatakræft er klassificeret med T ( tumor ) , N ( lymfeknude ) og M ( metastase --- spredning af kræft til andre dele af kroppen ) . T1 og T2 anvendes til at klassificere prostatakræft , der er i et tidligt stadium , mens T3 og T4 afspejler prostatakræft , der har nået en fremskreden .

Symptomer


Prostatakræft generelt udvikler sig langsomt , hvilket betyder, at det ofte ikke opdages indtil den har spredt sig betydeligt . Nogle mænd oplever ikke nogen symptomer , men dem, der ikke kan lide smerte i lænden , hofter og øverste lår , blod i urinen eller sæd , svært ved at få og opretholde en erektion , og vandladningsproblemer , som kan inkludere svage strøm , urin , der starter og stopper , smerter eller brændende under vandladning , der ikke er i stand til at passere urin , og at skulle gå på toilettet hyppigt, især om natten .

Risikofaktorer


Der er ingen eksakt kendt årsag til prostatakræft , mænd med visse risikofaktorer er langt mere tilbøjelige til at udvikle det . Mænd over 65 år er mest udsat for at udvikle prostatakræft , og hvis prostatakræft kører i din familie eller du er sort du også har en højere risiko . Genetiske ændringer i visse kromosomer i kroppen og abnorme prostata celler også sætte dig på et højere risiko for at udvikle prostatakræft .

tidlig påvisning

Tidlig opsporing af prostatakræft kan forhindre den i at brede sig til andre dele af kroppen og gør det nemmere at behandle . Digital rektal eksamen og prostata-specifikt antigen blodprøver bruges af læger til at screene en mand for prostatakræft , selv om de kun kan fastslå, at der er abnormiteter med orglet . Yderligere test er nødvendige for at bekræfte tilstedeværelsen af prostatacancer .
Ifølge National Cancer Institute , er kliniske forsøg færd med at evaluere , om brugen af digital rektal eksamen og PSA blodprøver kan afsløre prostata kræft tidligt og efterfølgende reducere antallet af dødsfald dette resultat.
The American Cancer Society anbefaler tidlig screening for mænd , der er 50 år eller ældre, hvilket kan gøres på en læges kontor . Mænd, der har en større risiko for prostatakræft bør begynde årlige afprøvning i en alder af 45 .
Ved gennemgår regelmæssige undersøgelser , mænd er mere tilbøjelige til at identificere den tilstand på en tidligere alder , hvilket giver dem flere behandlingsmuligheder og reducerer den side effekter , der skal tåles. Men , nogle i den medicinske verden modsætte regelmæssige undersøgelser , at bemærke , at fordi prostatakræft generelt vokser meget langsomt , ville behandlingen er bivirkninger mest sandsynligt opvejer nogen fordel .

Behandling

Prostatakræft kan blive behandlet i en række forskellige måder . Når en virksomhed diagnosen er stillet en mand kan diskutere med sin læge den bedste behandling mulighed for hans særlige kræft . Vågent venter , eller aktiv overvågning , er en mulighed for mænd med kræft, er i sin meget tidlige stadier . Kirurgi , hormonbehandling , strålebehandling og kemoterapi er alle muligheder for mænd med prostatakræft , der er mere avanceret .
En mands alder , vil typen af prostatakræft , symptomer og generelle sundhed alle bruges til at afgøre, hvilken behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------