Position: sygdoms > 4 >

anal cancer biologiske behandling

   Ifølge Mayo Clinic , er anal cancer en sjælden form for kræft, udvikler sig inden for anal kanalen . I endetarmen er en en-og-en-halv-tommer lange rør , der er placeret i slutningen af endetarmen . Det er gennem endetarmen , at afføring passerer ud af kroppen . National Cancer Institute anslår , at cirka 5. 290 amerikanere vil blive diagnosticeret med anal cancer i 2009 og af disse mennesker , vil 710 mennesker dør på grund af det . Der er flere forskellige behandlinger for anal cancer . Biologisk behandling for anal cancer er ikke så udbredt som kemoterapi og strålebehandling , men mange patienter kan have gavn af det .

Funktion


Biologiske behandling for anal cancer er også undertiden benævnt immunterapi . Ifølge Mayo Clinic , denne anal cancer behandling bekæmper kræft ved hjælp af kroppens eget immunforsvar . Kroppen ødelægger kræftceller efter immunsystemet finder dem . Denne type kræftbehandling er oftest bruges til at stimulere , forbedre eller reparere den naturlige anticancer evner af immunsystemet .

Formål


Ifølge National Cancer Institute , er hovedformålet med biologiske behandling for anal cancer er aftagende eller stoppe væksten af kræftceller . Denne behandlingsmetode er også siges at gøre det lettere for patientens immunsystem til at dræbe kræftceller . Biologisk terapi kan også hjælpe til at forhindre anal cancer i at brede sig til andre dele af patientens krop .

Side Effects


Patienter biologiske behandling for anal cancer kan opleve bivirkninger . Disse bivirkninger vil variere fra patient til patient i hyppighed og intensitet . Ifølge National Cancer Institute , omfatter de mulige bivirkninger af biologisk behandling faldet blodtryk , hævelse eller udslæt på injektionsstedet , og influenzalignende symptomer som muskelsmerter , feber , knoglesmerter , kulderystelser , træthed , kvalme , tab af appetit og opkastning .

Time Frame

Hvor længe og hvor ofte en patients behov biologisk behandling for anal cancer i sidste ende afhænger af patienten. Ifølge National Cancer Institute , kan patienterne få denne behandling så ofte som flere gange om dagen eller så sjældent som en gang om måneden . De fleste patienter enten får denne behandling en gang om dagen eller en gang om ugen .

Typer

Der er forskellige typer af biologiske behandlingsformer , der anvendes til behandling af anal cancer . De omfatter interferoner , interleukiner , kolonistimulerende faktorer og monoklonale antistoffer . Ifølge National Cancer Institute , kan interferoner være gavnligt i kampen mod anal cancer , fordi de er i stand til at hjælpe immunsystemet bedre reagere på kræftceller . Interleukiner kan være gavnlige, fordi de kan bidrage til at fremme aktivitet og vækst af immunceller , der er i stand til at dræbe kræftceller . Koloni-stimulerende faktorer kan bidrage til at stimulere delingen af stamceller i knoglemarven . Monoklonale antistoffer kan forstyrre med kræft cellevækst , dræbe tumorer og forbedre en patients immunforsvar til bedre at reagere på kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------